Blog: Izolacija na štiklama

I eto, Covid-19 je uticao da se okrenemo sebi i preispitamo šta nam je važno i na koji način nam je nešto važno u životu. Takođe, okrenuo nas je činjenici da postojimo i da smo to što jesmo onim što nosimo u sebi, duhom, energijom, mozgom, umijećem, a ne novcem. Da, treba novac svima, treba on i danas, ali ne na način da kupiš zdravlje, već da kupiš brašno koje bi mogao da dijeliš sa drugima.

“The Bastard of Istanbul”

Prije nego sam se susreo sa praznom stranicom u Word-ovom dokumentu, na XFactor-ovom YouTube kanalu sam gledao video snimke talentovanih pjevača koji su kroz ovaj format pokušali da dosegnu nekoliko sekundi od onih 15 minuta slave koje im po definiciji sljeduju.

Divlja ljepota

Već godinama unazad imam određeni broj malih tradicija koje sam stvorio i koje poštujem onoliko koliko sam u mogućnosti. Možda su to više rituali nego tradicije, međutim smatram da su ta dva pojma isprepletana više nego što mislimo. I ritual i tradicija se ponavljaju, imaju sličan ciklus, frekvenciju. Svaka tradicija ima ritualnu stranu, a rituali su tradicionalni.

Strah od revolucije i žena

Poslednja sezona Igre prestola izazvala je proteste javnosti koji su kulminirali peticijom (sa potpisima gotovo milion besnih gledalaca) da se batali čitava sezona i ispočetka snimi nova. Iz same žestine rasprave može se naslutiti da su ideološki ulozi visoki.

Sjećanja na ljetovanja u Crnoj Gori: Sve može polako, a može i śutra

Nesumnjivo su mi najljepše uspomene iz djetinjstva vezane za ljetovanje na Jadranu. Uselili bismo se u kuću porodičnih prijatelja na deset, petnaest ili dvadeset dana. Kada kažem uselili, mislim na to doslovno, ponijeli bismo gomilu garderobe, ali i hrane, hemije za domaćinstvo, cijelu apoteku i drangulije.