1
min read
A- A+
Pročitano

Ženska opsjednutost cipelama - za sve je kriva Pepeljuga?

11/05/2018 - 13:15
Autor:Fos Media
399 pregleda

Ženska opsjednutost cipelama koja traje još od davnina, nije jasna muškarcima, a čak ni mi žene ne umijemo da je objasnimo. Šta je to u cipelama što na nas djeluje kao magnet i tjera nas da na njih dajemo i poslednje pare iz novčanika?

cipele

Foto: Facebook

Uloga, koja je u kultnoj seriji „Seks i grad“ dodijeljena „Manolo Blanik“ ženskim cipelama sa visokim potpeticama, obezbijedila im je nevjerovatnu popularnost među pripadnicama nježnijeg pola. Mišljenja sam da žene nijesu opsjednute samo cipelama sa visokom štiklom, one vole sve tipove cipela, bilo da su salonke, sandale, baletanke, čizme ili mokasine. Jedno je, međutim, sasvim sigurno: muškarci nikada nijesu, niti će razumjeti tu ogromnu ljubav i duboku vezu koja postoji između svakog para cipela i njihove vlasnice.

scity

Foto: Clubfashionista

Kao što većina žena nikada „nema šta da obuče“ ili „nikada nije dovoljno mršava“, tako ona, takođe, nikada nema ni dovoljno cipela na raspolaganju. Mnoge su spremne da i poslednji novac izdvoje za par cipela od kojih im je već na prvi pogled zastao dah. Cipele u njima bude najrazličitija, ali uvijek vrlo snažna osjećanja: ushićenje, sreću, ponos, ponekad očaj, pa čak i zavist jer ih je neko kupio prije njih. Ali, čini se da je ta ljubav uzajamna. Cipele nikada neće izigrati povjerenje, niti prokockati ljubav svoje vlasnice i one će joj uvijek pristajati kao salivene. Osim toga, koliko god se udebljale ili smršale, u svoje cipele ćemo uvijek moći da uđemo.

DG

Foto: Pinterest

Za večernju varijantu i određene prilike, moj izbor uvijek je visoka potpetica, ali ako govorimo o obući koju najviše volim i nosim, to su svakako, patike. Od malih nogu, kada sam u izlogu ugledala Paciotti patike koje su izgledale kao da su "prošarane" temperama, znala sam da će ove patike biti moja ljubav. Tako je i bilo. Zato su mi danas patike opsesija, a omiljene one futurističkog dizajna, udobne toliko da imam osjećaj kao da hodam po oblacima. One su mi nezamjenljiv modni detalj, dozvoljavaju mi da budem ženstvena, brzopleta, osvježavajuće savremena i zavodljiva. Takođe, mijenjaju mi izgled svake odjevne kombinacije i pružaju nevjerovatno samopouzdanje.

paćoti

Privatna arhiva, fotografija: Nikola Radović

A ako mene pitate zašto su žene opsjednute cipelama, za sve je kriva "Pepeljuga". Sjetite se staklenih cipelica, koje su samo njoj savršeno pristajale. Zahvaljujući njima, mala, nesrećna, zlostavljana sluškinja pronašla je svog princa na bijelom konju. Pepeljuga je jedan od onih arhetipova čija slika vam se u najranijoj mladosti ureže u svijest i nikada je ne zaboravljate. Iako postoji čak 700 različitih verzija „Pepeljuge“, sve te bajke djevojčicama širom svijeta šalju jasnu poruku: cipele ti zaista mogu promijeniti život!

Pepeljuga

Foto: Disney

Pepeljugine staklene cipelice su simbol njenog sazrijevanja i spoznaje sopstvenih mogućnosti. Ali, ženska opsjednutost cipelama predstavljena je i u priči „Čarobnjak iz Oza“. Zar zla kraljica nije poželjela da se dočepa čarobnih crvenih cipelica male Doroti čim ih je ugledala?

Autor: Kana Tomašević

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari