Zbog nedavanja alimentacije 16 osuđujućih odluka, sve više samohranih očeva traži pomoć

U podgoričkom Osnovnom sudu u prvoj polovini godine formirana su 23 predmeta za krivično djelo nedavanje alimentacije, od kojih su za 16 donijete osuđujuće odluke, a sedam je u radu saopšteno, iz Tima za pomoć i podršku jednoroditeljskim porodicama.

Atlas Grupa: Ivanović naložila nastavak istrage protiv Đukanovića

Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore naložilo je Specijalnom državnom tužilaštvu da nastavi izviđaj preduzimanjem dodatnih radnji po krivičnoj prijavi advokatskog tima predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića iz marta 2019. godine protiv Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i protivzakoniti uticaj, saopštili su iz Atlas grupe.

FOS istražuje sudske slučajeve u Dobroti: "Nametnuto nam je da budemo i čuvari"

Specijalna psihijatrijska bolnica u Dobroti raspolaže sa 241 krevetom, dok je kapacitet Sudskog odjeljenja 21 bolnički krevet. No, broj pacijenata sa izrečenom mjerom bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja značajno premašuje kapacitete Sudskog odjeljenja i poslednjih godina je u konstantnom porastu što predstavlja problem za ovu ustanovu. 

Bar dobija dvije moderne školske sportske sale

Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće sportsku školsku salu Gimnazije "Niko Rolović" i Ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, vrijednosti oko 110.000 eura, po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.