Tužilački savjet na potezu: Nakon Medenice treći mandati i za šefove tužilaštava?

Nakon što je Sudski savjet zauzeo stav o trećem mandatu predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i više predsjednika osnovnih sudova, kao ustavno dozvoljenom, uskoro će se isto pitanje naći i pred Tužilačkim savjetom prilikom izbora šefova, odnosno rukovodilaca državnih tužilaštava.

Preko 30 hiljada eura kazni za nepoštovanje zabrane pušenja u zatvorenom

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770 pregleda i zbog utvrđenih nepravilnosti izdale prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 33.900 eura, pišu Dnevne novine.

Kašćelan razgovarao sa predstavnicima Crnogorske zajednice u S. Makedoniji

Građenje čvrstih i održivih veza između crnogorske dijaspore i Prijestonice Cetinje, povezivanje privrednika i stvaralaca u oblasti kulture, nauke i obrazovanja važni su u procesu snaženja i očuvanja nacionalnog identiteta među iseljenicima, ali i u matičnoj državi koja je u procesu evropskih integracija. To je ocijenjeno u toku susreta gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa predstavnicima Crnogorske zajednice u Sjevernoj Makedoniji, koji je organizovan u Skoplju.