Za troje ‘’lučaša’’ prigodni pokloni i novčane nagrade

Za dobitnike diplome ‘’Luča’’, osnovne škole ‘’Dušan Bojović’’, predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović danas je priredio prijem i tom prilikom uručio prigodne poklone i novčane nagrade u iznosu od po 100 eura. Katarina Lončar, Dijana Čorović i Katarina Jaredić, dobitnice su ovog prestižnog priznanja.

IJZ: Okupljanja do 200 ljudi, distanca i na svadbama

Najveći broj osoba koje mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz poštovanje preporučenog fizičke udaljenosti od dva metra među posjetiocima je 200 i on je određen sprav trenutne epidemiološke situacije, ali i kapaciteta epidemiološke službe da adekvatno postupa u slučaju potrebe za traganjem za kontaktima i protivepidemijskim djelovanjem i implementacijom mjera.

IJZ pripremio privremene preporuke za postupanje i sprovođenje mjera zaštite od COVID - 19 u hotelima

Najvažniji aspekt turističke sezone 2020. ogledaće se u sigurnosti i poštovanju preporuka ljekarske struke, zbog čega je Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) pripremio niz mjera, među kojima su i Preporuke za postupanje i sprovođenje mjera zaštite od COVID - 19 u hotelima i drugim objektima za pružanje usluga smještaja, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Počela izgradnja Ulice Baku

Radnici preduzeća "LD Gradnja" iz Nikšića počeli su da izvode pripremne radove na izgradnji Ulice Baku u dužini 370 metara. Radovima je predviđena izgradnja atmosferske, fekalne kanalizacije, vodovoda, tk kanalizacije i javne rasvjete. Iz budžeta Glavnog grada za ovaj projekat izdvojeno je 356,162.52 eura, a planirani rok za završetak radova je 100 radnih dana.

Prevoznicima u Podgorici autobuske linije na deset godina

Javni oglas za raspodjelu autobuskih linija biće raspisivan svake desete godine, najmanje šest mjeseci prije isteka ugovora, novina je koju je predvidjela nova odluka o linijskom prevozu putnika na teritoriji Glavnog grada, koju je pripremio Sekretarijat za saobraćaj, koja je na javnoj raspravi 15 dana, piše Dan.