Kavarić: Mračni dani za CG, građani da shvate ozbiljnost

Za crnogorsko zdravstvo i društvo posljednja tri dana, sa 16 umrlih, su mračni dani i stoji predlog da bi trebalo proglasiti Dan žalosti, kako bi građani shvatili o čemu se radi, saopštio je direktor JP Dom zdravlja Podgorica. On je, gostujući u Dnevniku TVCG, poručio da smo još na vrijeme da popravimo epidemiološku situaciju, iako broj zaraženih u nekoliko gradova i dalje raste.

Ukoliko mjere u Beranama ne daju rezultate slijedi zatvaranje kafića

U gradi Opštine Berane danas je održan zajednički sastanak predstavnika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, Operativnog mini štaba koji je formiran za područje opštine Berane i Uprave policije. Na sastanku je razgovarno o sprovođenju mjera u inspekcijskim kontrolama kako NKT-a, tako i mjerama iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Direktorat MUP-a upozorava: Narednih dana nevrijeme, obilna kiša i jak vjetar

Na osnovu informacija Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra, u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom. U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše, saopšteno je danas iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Pešić: CG će nastaviti da sprovodi NATO politike

Crna Gora će nastaviti da sprovodi politike Saveza i na taj način doprinositi efikasnosti i uspješnom sprovođenju aktivnosti, u cilju jačanja kolektivne odbrane, poručio je generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane general major Rajko Pešić , koji je putem video konferencije učestvovao na sastanku NATO političkih direktora.

Za dan preko 2.400 predgleda u domovima zdravlja

Svi domovi zdravlja u Crnoj Gori opremljeni su i kadrovski i tehnički i u punom kapacitetu obavljaju u Kovid ambulantama preglede pacijenata sa simptomima infekcije koronavirusom, što potvrđuje i činjenica da je juče u domovima zdravlja širom države pregledano više od dvije i po hiljade pacijenata, saopšteno je iz Kriznog medicinskog štaba (KMŠ). Pozivaju građane da se, u cilju rasterećivanja opštih bolnica i Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u svim slučajevima sumnje na infekciju koronavirusom javljaju i to pravovremeno na preglede u domove zdravlja.