Odžić: NKT da dozvoli turistima iz regije ulazak uz negativan PCR test

Pozdravljamo odluku NKT da se, zbog smanjenog epidemiološkog rizika, dozvoli turistima iz Rusije i Azerbejdžana da uđu u Crnu Goru, što će sigurno dati značajan impuls za turističku privredu koja se suočava sa ozbiljnim izazovima ove godine. Turisti iz ovih zemalja su proteklih godina bili među najbrojnijim u našim hotelima, tako da se nadamo da će se njhov dolazak pomoći oporavku cjelokupne turističke privrede, kazao je Petar Odžić, kandidat za poslanika na listi "SDP - Jaka Crna Gora".

Koalicije "Za budućnost Budve - Marko Bato Carević" pita: Gdje su plate ?

Ne možemo a da se ne zapitamo da li je OKG Pendrek&Pajser družina uopšte svjesna da zaposleni u opštini Budva ne primaju plate već dva mjeseca i nekoliko dana preko. Žive li oni u Budvi i Crnoj Gori ili u svojoj glavi zamišljaju neku drugačiju stvarnost, pitaju iz koalicije "Za budućnost Budve - Marko Bato Carević".

Mirine slastičarske skulputre koje vam je žao pojesti

Ovidije je u "Metamorfozama" zabilježio mit o Pigmailonu, talentovanom vajaru, čije su skuplture bilo vrlo životne, od kojih je baš jedna, neobično lijepa preobražena u ljudsko biće. Mnogo vjekova kasnije, u gradu pod Bedemom, Nikšićanka Mira Ćinćur, svakodnevno preobražava svoj vajarski materijal, slatkih aroma, iz čijeg kućnog ateljea nastaju neobični primjerci bajki, želja na tortama, što uljepšavaju sve porodične, ljudske povode ispunjene ljubavlju i toplinom.

WWF: Zaštićena područja preduslov su za razvoj Crne Gore

Često se u neformalnim razgovorima može čuti kako je "voda naše bogatstvo, najvrjedniji prirodni resurs kojeg je potrebno zaštititi i očuvati za budućnost". Međutim, iskustva pokazuju kako je ponašanje naših institucija i Vlade daleko od toga, saopšteno je iz Svjetske organizacije za zaštitu prirode (WWF).