1
min read
A- A+
Pročitano

Demokrate o odluci US povodom dodjele stanova: Nastavlja se nezajažljivost nosilaca sistema

09/10/2019 - 17:30
Autor:Fos Media
120 pregleda

Kao da cjelokupna javnost, uključujući i nezadovoljene funkcionere DPS-a, a pogotovo njihove glasače, nije dovoljno zgađena dosadašnjim tokom afere "Stanovi", ova afera, iz dana u dan, dobija nove i nove nastavke, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore povodom odluke Ustavnog suda o dodjeli stanova sudijama.

Demokrate

"Kao da do sada javni funkcioneri nisu uspjeli da demonstriraju svoju nezajažljivost u punom svjetlu, nastavljaju da je pokazuju i dalje. Danas je to učinio Ustavni sud, okarakterisavši kao diskriminatorsko i neustavno rješenje koje propisuje da sudija, ako hoće da konkuriše za drugi stan u Podgorici, stan koji je već dobio, van Podgorice, treba da vrati u stambeni fond", saopštile su Demokrate.

Ukoliko ste propustili: Konačna odluka: Dobijeni stan van Podgorice nije prepreka sudiji da ga dobije i u Podgorici

"Da li je, uopšte, potrebno reći da se ovakvom odlukom ismijava Ustav Crne Gore? U Crnoj Gori su odavno, poznato je, ismijane sve vrline i poštenje, ali kada Ustav ismijava Ustavni sud, čiji je zadatak zaštita ustavnosti, zakonitosti, ustavno-pravnog poretka, ljudskih prava i sloboda Ustavom zajemčenih, šta to govori, kakvu poruku šalje o našem sudstvu, ali i o našem društvu u cjelini?", pitaju se u saopštenju.

Kako navode, ako se zna da je predsjednik Ustavnog suda, Dragoljub Drašković, jedan od protagonista afere "Stanovi", koji je od države čašćen 85.800 eura, onda je jasno da je ovdje na snazi princip: "Ukoliko zakon nije na našoj strani, utoliko gore po zakon".

"Jasno je da se ovdje pravila mijenjaju u skladu sa nezajažljivim apetitima nosilaca sistema koji je uspostavio DPS. 
Ismijavanjem Ustava, donošenjem ovakve odluke, Ustavni sud je, ipak, ismijao samo sebe i time i formalno potvrdio da je i on samo još jedan pokušaj od institucije, i ništa više", zaključile su u reagovanju.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari