1
min read
A- A+
Pročitano

Građani lijekove da potraže u privatnim apotekama

09/10/2019 - 16:09
Autor:Fos Media
148 pregleda

Crnogorski građani mogu u privatnim apotekama dobiti lijekove kojih trenutno nema u državnim, rekao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

foto

Foto: FOS Media

Zbog poništenog tendera za nabavku 57 vrsta lijekova, kako je objavio Dan, građani u apotekama Montefarma i zdravstvenim ustanovama ne mogu da podignu veliki broj lijekova i terapija.

Hrapović je naveo da je redovna pojava da tender ne uspije i da se to dešava u svim državama svijeta, pa i u Crnoj Gori.

„To se često dešava zbog toga što nas proizvođači na vrijeme upozore da ne mogu da proizvedu određeni lijek i država preduzima da se nađe adekvatna zamjena kako građani ne bi ostali bez terapije“, rekao je Hrapović novinarima u parlamentu nakon sjednice Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

On je podsjetio da su i privatne apoteke uključene u mrežu zdravstvenih ustanova tako da građani mogu da dobiju svoj lijek u bilo kojoj apoteci.

„Ukoliko je nestašica u državnim apotekama tu su privatne, zato smo ih umrežili, da građani dobiju adekvatnu terapiju i na vrijeme“, kazao je Hrapović.

Na pitanje da li građani u privatnim apotekama mogu da uzmu lijek na recept ili moraju da plate, ministar je odgovorio da, ukoliko se lijek ne refundira 100 odsto, postoje doplatne cijene ljekova.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari