1
min read
A- A+
Pročitano

Kruzer na izlazu iz Boke tražio pomoć, hitno evakuisano dijete

10/09/2019 - 9:36
Autor:Fos Media
4098 pregleda

Kruzer "MSC Opera" na izlazu iz Kumborskog tjesnaca u Boki Kotorskoj zatražio je sinoć preko Pomorskog operativnog centra Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore hitnu evakuaciju petogodišnjeg djeteta zbog bolesti, objavili su lokalni mediji.

Foto

Foto: Boka News

Obavešteni su svi državni organi – Sektor granične policije, Operativno-komunikacioni centar, Zavod za hitnu medicinsku pomoć.

Turistički čamac "Gracijana" i plovilo pilotske službe Luke Kotor su preuzeli dijete u pratnji brodskog doktora i roditelja i prevezli ga do luke Zelenika, gdje su ga čekali ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, agent brodara MSC i lučke vlasti.

Bolesno dijete je iskrcano sa broda u 22.00, a 12 minuta kasnije stiglo je u luku Zelenika, gdje je iskrcano u pratnji roditelja i još jednog djeteta.

O akciji medicinske evakuacije sa "MSC Opere" bila je obaviještena i obalna radio-stanica Dubrovnik radio, jer se evakuacija oboljelog putnika odvijala i u hrvatskim teritorijalnim vodama sjeverno od rta Oštro.

Dubrovnik radio je takođe ponudio pomoć, ali za tim nije bilo potrebe jer su reagovale crnogorske službe uz prethodno dobijenu saglasnost hrvatskih organa.

"MSC Opera" nastavila je krstarenje Mediteranom i trenutno iz Boke plovi ka grčkoj luci Mikonos, prenosi agencija Beta.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari