1
min read
A- A+
Pročitano

Mojkovac: Počinje podjela zaštitnih maski i paketa najugroženijim stanovnicima

26/03/2020 - 17:03
Autor:Fos Media
499 pregleda

Mojkovačka lokalna samouprava sa predsjednikom Rankom Mišnićem na čelu, čini sve napore da shodno mogućnostima i kapacitetima pruži neophodnu i pravovremenu podršku građanima i preduzećima kojima je podrška neophodna.

foto

Foto: Opština Mojkovac

U današnjoj akciji radnici DOO Komunalne usluge „Gradac“ i Službe zaštite i spasavanja Opštine Mojkovac vršili su dezinfekciju svih ulaza stambenih zgrada i poslovnih prostorija. Takođe u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, počela je raspodjela paketa sa namirnicama najugroženijem stanovništvu. Akcija se sprovodi kroz saradnju lokalne samouprave i kompanije Franca, a po karti Centra za socijalni rad. Akciju podjele paketa sprovode volonteri koje je takođe angažovala Opština Mojkovac. Time se ova višednevna akcija ne završava.

,,U saradnji sa lokalnim krojačkima radnjama koji su prethodnih dana šili maske za Dom zdravlja i građane Opština je preuzela hiljadu zaštitnih maski koje će se dijeliti u najprometnijim trgovačkim radnjama Alfa trade na Gornjem Mojkovcu, u centru grada marketima “Voli“ i „Franca“, a u Valjevskoj ulici „Ideinom“ marketu. Trgovinske radnje su mjesta koja građani jedino svakodnevno posjećuju i potencijalna su prijetnja širenja virusa. Upravo tamo se mora izuzetno strogo koristiti zaštita da bi preduprijedili širenje Covida-19'', riječi su predsjednika Mišnića.ž

mk

Takođe, Mišnić je donirao polovinu svoje plate fondu NKT i na taj način ličnim primjerom dao podsticaj i drugim rukovodiocima da slijede njegov primjer u borbi protiv širenja pandemije Covida -19.

Akcija namirenjem osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu najugroženijeg stanovništva u opštini Mojkovac nastavlja se i narednih dana.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari