1
min read
A- A+
Pročitano

Profesorica Lakićević Đuranović na optuženičkoj klupi 5. novembra

10/10/2019 - 9:20
Autor:Fos Media
2083 pregleda

Suspendovana profesorica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Bojana Lakićević Đuranović, naći će se na optuženičkoj klupi 5. novembra zbog optužbe da je plagirala rad svog bivšeg studenta Đorđija Drinčića.

Lakićević Đuranović

Lakićević Đuranović će pred sutkinjom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović odgovarati za krivično djelo povreda moralnih prava autora i interpretatora po optužnici Osnovnog tužilaštva.

Za oblik krivičnog djela koji se njoj stavlja na teret zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

"Okrivljena je na javnom skupu van Crne Gore izložila, kao svoj, referat sa naslovom „Uloga i značaj Suda pravde Evropske unije u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU - primjeri iz prakse“. Na taj način je, bez dozvole oštećenog Đ.D. učinila dostupnim javnosti djelove njegovog specijalističkog rada pod nazivom „Uloga i značaj Suda pravde u stvaranju, tumačenju i primjeni prava EU“, u procentu od 97,77 odsto", saopšteno je iz tužilaštva nakon podnošenja optužnog predloga.

Isti referat je, kako se navodi, kao autorski tekst okrivljene objavljen i u publikaciji sa javnog skupa.

Komisija Pravnog fakulteta je utvrdila da je Lakićević Đuranović prekopirala skoro cijeli Drinčićev diplomski rad, i svoj nalaz dostavila Senatu Univerziteta Crne Gore, koji ga je vratio na dopunu kako bi se Komisija decidno izjasnila da li se radi o plagijatu ili ne.

Lakićević Đuranović je u više navrata demantovala da je plagirala diplomski rad svog studenta i poručila da će to dokazati na sudu.

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari