1
min read
A- A+
Pročitano

U Nikšiću pod nadzorom oko 830 osoba

26/03/2020 - 16:00
Autor:Fos Media
271 pregleda

U Nikšiću je pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom oko 830 osoba, koje su boravile ili imale kontakt sa građanima koji su bili na područjima gdje je evidentiran korona virus, saopštila je epidemiolog u nikšićkom Domu zdravlja, Ivona Drašković.

aa

Foto: FOS Media

Broj osoba u samoizolaciji se stalno mijenja, kako je navela Drašković, pa nekima ističe nadzor, a drugima počinje.

“Epidemiološka situacija je stabilna, a na korona virus testirano je 15 osoba i svi rezultati su negativni. Imamo još jedan nalaz čije rezultate čekamo”, rekla je Drašković.

Ona je pozvala građane da ne dolaze po terapiju-ljekove u Dom zdravlja, već da telefonom pozovu izabranog ljekara- sestru i tako zaštite i sebe, i druge, od eventualnih neželjenih infekcija.

Drašković je rekla da su slučaju potrebe nekog od pacijenata, timovi iz Doma zdravlja- izabrani ljekari, tehničari i epidemiolozi organizovani da odlaze u kućnu posjetu, a ako postoje sumnje i dovedu pacijenta u izolacioni prostor.

"Od pacijenta, kod koga se procijeni da je neophodno, uzima se bris i šalje u Institut za javno zdravlje, kako bi nakon nekoliko sati dobili rezultate da li je ili nije zaražen korona virusom”, rekla je Drašković.

U Plužinama je pod kućnim nadzorom 15, a u Šavniku sedam osoba.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari