1
min read
A- A+
Pročitano

U petak drugi upisni rok

15/07/2020 - 16:35
Autor:Fos Media
148 pregleda

Konkurs za upis studenata na budžetu u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore, za studijsku 2020/21. godinu, u drugom upisnom roku, biće raspisan u petak.

f

Foto: FOS Media

Iz UCG kazali su da će se prijave na konkurs podnositi isključivo elektronski, u subotu, do 16 sati.

Kako su naveli, konkurs će biti objavljen na sajtu UCG (www.ucg.ac.me) i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori.

"Ukoliko Komisija za upis ocijeni da su dokumenta nepotpuna ili neodgovarajuća, kandidat će dobiti obavještenje putem e-maila da prijava nije potpuna, te da se ona ne može uzeti u razmatranje, uz navođenje razloga i pozivanje kandidata da izmijeni elektronsku prijavu shodno komentarima Komisije za upis, najkasnije u roku od 24 sata", kaže se u saopštenju.

Kandidat je, kako su rekli iz UCG, obavezan da dostavi original dokumenata preporučenom/kurirskom pošiljkom ovjerenom od strane ovlašćenog dostavljača, zaključno sa ponedjeljkom.

"U slučaju da je originalna dokumentaciju već dostavljena u prvom roku, a nije ostvareno pravo upisa, kandidat ne treba da preuzima dokumentaciju ukoliko želi da konkuriše na neki od studijskih programa na UCG koji ima mjesta u okviru drugog upisnog roka", navodi se u saopštenju.

Iz UCG su kazali da će se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polagati u utorak.

Navodi se da će raspored termina polaganja predmeta biće istaknut na internet stranicama fakulteta i akademija.

"Prijemni ispiti za fakultete i akademije koje ih organizuju, a koji su dodatni uslov za upis, polagaće se od 21. do 22. jula, prema rasporedu koji će biti istaknuti na njihovim internet stranicama", kaže se u saopštenju.

Upis kandidata, kako se navodi, izvršiće se zaključno sa 25. julom.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari