2
min read
A- A+
Pročitano

Više od 1,6 miliona eura za rekonstrukciju Kliničkog centra

08/11/2019 - 9:33
Autor:Fos Media
185 pregleda

Klinički centar Crne Gore danas je jedno veliko gradilište, saopštio je direktor te ustanove Jevto Eraković, ističući da je, kad se sve sabere, vrijednost radova veća od milion i 600 hiljada eura.

Foto

Foto: FOS Media

“Investirali smo značajna finansijska sredstva u rekonstrukciju mnogih klinika i odeljenja Kliničkog centra, tako da je u Institutu za bolesti djece u toku rekonstrukcija Jedinice intenzivnog liječenja naših najmlađih pacijenata i takođe prostora koji će biti iskorišćen za smještaj novog skenera”, navodi Eraković.

Trenutno je, dodaje, u toku i rekonstrukcija Interne klinike, koja nije renovirana praktično od otvaranje Kliničkog centra Crne Gore.

“Ova investicija vrijedna je više od 230.000 eura. U Klinici za urologiju, u toku su radovi na adaptaciji novih uroloških sala koje će, uz opremu koju smo nabavili u vrijednosti od 400.000 eura unaprijediti značajno i ovaj segment rada Kliničkog centra”, ocjenjuje direktor KCCG.

Napominje i da su u toku radovi na rekonstrukciji i adaptaciji Stomatološke poliklinike, koja će, kako kaže, dobiti najsavremenije uslove za rad, tako da, pored velikog broja pacijenata koji su već korisnici njihovih usluga očekuje i nove pacijente.

“Sa ponosom takođe mogu da istaknem da će uskoro da počnu radovi i u Klinici za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore na opremanju i uspostavljanju nove Jedinice intenzivnog liječenje, gdje će biti smješteni najkompleksniji pacijenti Kliničkog centra, u najsavremenijim uslovima za njihovo tretiranje. Pored svih navedenih investicija želim da napomenem da su u toku radovi na adaptaciji bunkera gdje će biti smješten novi linearni accelerator. Vrijednosti tih radova su oko 60 hiljada eura”, nabraja Eraković.

Naglašava da, ukoliko bi se to sve rezimiralo, ukupna vrijednost trenutnih radova koji se obavljaju u Kliničkom centru Crne Gore je nešto više od milion i 600 hiljada eura.

“Značajan dio ovih sredstava smo obezbedili iz budžetskih sredstava, dakle uz pomoć Vlade Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje, a moram da istaknem i veliki udio naših donatora u okviru ovih sredstava”, kaže direktor KCCG.

Navodi da se tim radovima u Kliničkom centru Crne Gore trude da zaokruže sistem koji su počeli intenzivnom edukacijom kadra, nabavkom značajne najsavremenije opreme i sada, stvaranjem boljih uslova za rad doktora i boravak pacijenata, trudiće se da kompletirana ta slika.

“Naravno ovo nije kraj. Imamo značajne planove i za sledeću godinu i nadamo se da ćemo po sličnom principu realizovati i buduće projekte, a takođe ovom prilikom želim da se zahvalim i našim pacijentima koji su u jednim u drugim prostorima, naravno ostvarivali sve ono što je u obavezi Klinički centar da im pruži, a to je najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Uskoro će biti u mogućnosti da se vrate u prostorije i prostore koji pripadaju ovim klinikama, gdje se vrši rekonstrukcija tako da će, i na njihovo i na naše zadovoljstvo, zajedno ćemo biti u prilici da svjedočimo jednom novom i pravom unapređenju rada u Kliničkom centru Crne Gore”, zaključuje Eraković.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari