1
min read
A- A+
Pročitano

Zenka: Neka dani Bajrama budu ispunjeni vjerom u vrijednosti dobra, ljubavi, uvažavanja i poštovanja

23/05/2020 - 15:22
Autor:Fos Media
44 pregleda

Povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima islamske zajednice u Crnoj Gori, kao svim pripadnicima/ama islamske vjere, napisao je resorni ministar Mehmed Zenka.

foto

Foto: PR Centar

Njegovu čestitku prenosimo u cjelosti.

"Početak Bajrama ujedno znači kraj mjeseca posta, kroz koji se, suzdržavanjem od uživanja u jelu i piću, suzbijajući ono loše u čovjeku, afirmišu vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti.

Ovaj ramazan će biti upamćen i po ograničenjima, koja su usljed borbe sa pandemijom koja je zadesila cijeli svijet, još više istakla potrebu discipline i odgovornog odnosa prema drugima i prema sebi, da bismo zaštitili i najveću vrijednost – ljudski život.

Neka dani nastupajućeg Bajrama budu ispunjeni vjerom u vrijednosti univerzalnog dobra,  ljubavi, uvažavanja i poštovanja između svih ljudi.

Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, te da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama.

Neka nas Bajram učvrsti na pravom putu, međusobnog poštovanja i međuvjerskog sklada koji dugo baštinimo.

Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post i sva dobra djela učinjena u ovom mjesecu."

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari