Boost me up - Lansiranje startapova u poslovnu orbitu

Program „BoostMeUp“, nastao kao jedinstveni spoj ekspertize, umreženosti i inovativnih platformi, jedinstvena je prilika domaćim mikro i malim preduzećima kao i razvojnim timovima da postave svoju biznis ideju u poslovni ekosistem kroz niz strateških aktivnosti i uz saradnju sa regionalnim i EU ekspertima.

Pavlović: Fiskalne kase bi omogućile pravi prikaz prometa u taksi prevozu

Uvođenje fiskalnih kasa u taksi prevozu umnogome bi riješilo problem sive ekonomije u toj branši. Kako za Pobjedu kaže predsjednik Strukovnog sinikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović, ovih dana očekuju da ih iz Poreske uprave pozove na razgovor radna grupa koja se bavi ovim pitanjem, a čiji su i oni članovi. Nove kase, ističe on, omogućile bi tačan uvid u promet u taksi prevozu.

Turističke agencije dužne da osiguraju putnike

Prijedlogom izmjena Zakona o turizmu, koji je najavnoj raspravi do 15. februara, izvršiće se transponovanje EU direktive 2015/2302 o putovanjima u paket aranžmanima iz jula 2018. godine, čime se povećavaju zaštitni mehanizmi za potrošače. Generalna direktorica za razvoj konkurentnosti i investicije u Ministarstvu turizma Olivera Brajović objasnila je za Pobjedu da je taj zakon krovni dokument kojim se uređuju uslovi za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti, kojim se stvaraju preduslovi za poboljšanje poslovanja u turizmu.