1
min read
A- A+
Pročitano

Radulović: Izvještaj Svjetske banke potvrda stavova DF-a

09/10/2019 - 15:39
Autor:Fos Media
178 pregleda

Jučerašnji izvještaj SB, saopšten na njima svojstven način, je potvrda svega na što je upozoravao DF, a to je da sa ovom i ovakvom ekonomskom politikom Crna Gora neminovno srlja u bankrot i socijalnu bijedu dominantne većine, saopštio je poslanik DF-a Branko Radulović.

foto

Foto: FOS Media

"Jasno je da je tkz. vlada Duška Markovića, nastavak 29. godišnje retrogradne ekonomske politike,"smatra Radulović.

Radulović kaže kako primjera u pogrešnoj neoliberalnoj politici ima bezboj, dovoljno je, kako kaže, pogledati strukturu društvenog proizvoda i spoljnoljnotrgovinske pokazatelje.

"Brojne afričke zemlje nam postaju uzor", kaže Radulović.

Radulović pita da li postoji i jedan posao i transakcija koja je bila zakonita i u korist građana Crne Gore, gdje se nijesu „ugradili“ ili direktno pod svojim ili tuđim imenom prisvojili fabrike, hotele, rudu, šume, zemljište, vodu i sve što vrijedi.

"Javlašluk se svakim danom pokazuje sve više. Stanovi, krediti, kola, toalete, satovi, avioni, svadbe, bahanalije su samo mali dio koji pokazuje bezobzirnost i nemoral „našeg“ Jet Seta," navodi Radulović.

Radulović kaže kako je SB saopštila da je takva izgradnja dijela autoputa proizvela samo kratkotrajnu tražnju i rast BDP-a.

"Dalje SB kaže da Crna Gora nije spremna za nove globalne ekonomske izazove. Tačno, sa izvozom crvenih boksita, nećemo imati ni ovoliko koliko imamo sada. SB kaže da nam je ogromna administracija, ali trebala je reći da nije od opozicije već od ogromnog nepotizma režima i njihovog biračkog tijela. Ono što SB predlaže u svom stilu, to je dalje stezanje kaiša, ali treba da znaju da je to kaiš oko vrata većine i da bi to značilo potpunu glad i smrt još većeg broja građana", navodi Radulović.

Radulović zato smatra zato da vlast treba mijenjati.

"Ili se dignimo da ih mičemo ili se selimo. Rešenje za dinamičan ekonomski razvoj postoje, ona traže pamet, snagu i upornost. To nam niko neće donijeti osim nas samih", zaključuje on.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari