1
min read
A- A+
Pročitano

SDP podnio predlog za raspisivanje referenduma o budućnosti aerodroma

08/11/2019 - 13:16
Autor:Fos Media
115 pregleda

Odbornici Socijaldemokratske partije (SDP), Bernarda Moškov i Ivo Marić, podnijeli su danas Skupštini Opštine Tivat predlog za raspisivanje opštinskog referenduma o budućnosti tivatskog aerodroma.

Foto

SDP

Član Predsjedništva SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da je ta partija prikupila više od hiljadu potpisa građana Tivta u okviru kampanje Odbranimo Aerodrom Tivat.

"To je urađeno sa ciljem da o najvažnijem resursu grada odlučuju njegovi građani, a ne da ovo pitanje bude predmet unutarkoalicionih kalkulacija i raznih trgovina iza leđa Tivćana”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je podsjetio da su se građani Tivta i stotine porodica odrekle svog zemljišta, ili ga prodale po niskim cijenama, da bi se izgradio aerodrom koji predstavlja put u svijet za Boku i dolaznu kapiju za stotine hiljada turista koji posjete Crnu Goru svake godine.

“Posebno zabrinjava namjera Vlade da kroz predloženi koncesioni aranžman oduzme Opštini Tivat pripadajuće zemljište koje koristi Aerodrom Tivat. Zbog toga smatramo nedopustivim da se jedan takav čin oduzimanja imovine građanima Tivta realizuje bez njihovog znanja i mimo njihove volje”, poručio je Stanić.

Prema njegovim riječima, elementarno demokratsko i političko pravilo nalaže da se tako krupna pitanja za građane jedne opštine mogu realizovati jedino uz prethodno izjašnjavanje građana.

“Mi u SDP smo uvjereni da za ovu inicijativu referendumskog izjašnjavanja imamo punu podršku građana Tivta. Stoga tražimo da lokalna vlast izađe u susret njihovoj ubjedljivo većinskoj volji da se izjasne o krupnom pitanju budućnosti njihovog Aerodroma”, zaključio je Stanić.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari