1
min read
A- A+
Pročitano

Sekulić pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru

09/09/2019 - 15:30
Autor:Fos Media
122 pregleda

Dolazak kredibilnih američkih investitora bio bi od velikog značaja za Crnu Goru, ocijenila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić i pozvala investitore iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) da dođu i investiraju.

sekulić

Sekulić, foto: Gov.me

Ona se danas sastala sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Matthewom Palmerom.

Iz Ministarstva ekonomije je saopšteno da je Sekulić kazala da je zadovoljna zbog današnje posjete, kao i da je raduju dobri odnosi koje Crna Gora ima sa SAD-om.

Ona je upoznala Palmera sa aktuelnim dešavanjima u oblasti energetike sa posebnim osvrtom na korišćenje obnovljivih izvora energije i pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru i da investiraju.

Sekulić je upoznala sagovornika i sa poslovnim ambijentom, uslovima apliciranja za one koji žele da ulažu kao i sa trenutnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori. Takođe je kazala je da bi dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za našu zemlju.

dvcyy
Sa sastanka

Sagovornici su razmatrali različite modele bilateralne saradnje te dvije zemlje kao i mogućnost njihovog produbljivanja.

Na sastanku je razgovarano i o ulaganjima u sjeverni region, kao i o značaju ulaska Crne Gore u NATO koji nije samo formalan već i suštinski važan za dalji razvoj države.

Palmer se zahvalio Sekulić na prijemu i podržao sve ono što Crna Gora radi na unapređenju odnosa sa SAD-om.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari