Uhapšen turista u Ulcinju koji je tvrdio da je podmitio policajca i prešao granicu

Policija je uhapsila njemačkog državljanina D.R. (31) koji je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Republici Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Republike Njemačke, zbog sumnje da su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Pomorska sigurnost utvrđuje kako je došlo do nesreće u Budvi

Uprava pomorske sigurnosti pokušaće da preko radarskog sistema utvrdi kako je došlo do jučerašnje nesreće kod Budva, u kojoj je poginula žena. Pomoćnik direktora za sigurnost pomorske plovidbe, Žarko Lukšić, kazao je za Jutarnji program TVCG da se tokom dana očekuje vađenje potonulog čamca iz mora.

Policija da sprovede ponovni postupak bezbjednosne procjene osuđenika Ljubomira Stanišića

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, na osnovu pristigle pritužbe osuđenika Ljubomira Stanišića iz Martinića, preporučilo je Upravi policije da sprovede ponovni postupak njegove bezbjednosne procjene. Naime, Stanišić je podnio pritužbu na rad Centra bezbjednosti Podgorica u kojoj navodi da je osuđen na 14 godina zatvorske kazne, te da mu je do isteka kazne ostalo tri godine i pet mjeseci, međutim nekoliko puta je odbijan za pogodnosti, pišu Dnevne novine.

Albanski turista optužio crnogorsku policiju za korupciju: Stavio sam 50 eura u pasoš

Jedan turista iz Albanije otkrio je na koji je način ušao u Crnu Goru, očigledno bez testa na Covid 19. On je u izjavi za TV Teuta tvrdio da je u Crnu Goru ušao tako što je u pasoš ubacio 50 eura. Na pitanje novinara, čime je putovao i da li je imao problema na granici, odgovorio je: "Putovao sam autom i platio sam". Na dodatno pitanje da li je platio za test na Covid 19, on je kazao da nije, već je stavio 50 eurau pasoš i prešao granicu, prenosi Dan.

Djed nehotično ubio unuka

Pred vijećem bjelopoljskog Višeg suda, kojim je trebalo da predsjedava Ivan Adamović, nije održano suđenje Plavljaninu Omeru Huseinoviću (76). Razlog zbog kojeg nije došlo do početka pretresa je zahtjev punomoćnika oštećene porodice, koji nije mogao da pristupi suđenju, piše Dan.

Mršiću određen pritvor

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović saslušao je i odredio pritvor Kotoraninu Nikoli Mršiću (41), koji je prije nekoliko dana izručen iz Srbiji Crnoj Gori, zbog sumnje da je ubio Gorana Lenca. To su u izjavi za Dan potvrdili njegovi branioci Zoran Piperović i Damir Lekić.