2
min read
A- A+
Pročitano

Osumnjičena majka ostaje iza rešetaka: Svjedoci vidjeli krvavo dijete, pronađen nož

10/10/2019 - 14:44
Autor:Anđela Đikanović
4766 pregleda

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbu advokata osumnjičene M.P. koja se tereti za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju. Nju VDT optužuje da je u decembru prošle godine pokušala da ubije svog sedmogodišnjeg sina na Cetinju.

Foto: FOS media

Foto: FOS Media

Advokat se žalio na odluku o produženju pritvora, ali je Apelacioni sud žalbe cijenio kao neosnovane imajući u vidu da se radi o državljanki Republike Srbije zbog čega postoji opasnost od bjekstva, a osim toga, kao jedan od razloga, navodi se i mogući uticaj na svjedoke. 

Pročitajte i ovo: Pritvor za majku koja je navodno izbola sina: Tvrdi da se dijete samo povrijedilo (FOTO)

Iz dokaza koji se nalaze u spisima predmeta proizilazi da na kući nema tragova obijanja vrata i prozora, niti tragova oštećenja, da su na krevetu u spavaćoj sobi vidljivi tragovi krvi na čaršavu, jastučnici i dušeku, dok je ispod dušeka pronađen nož sa metalnim koricama. Kako se navodi, sve je to skicirano, obilježeno i fotografisano, a izuzeta je i odjeća koju je okrivljena nosila.

Sud je imao u vidu i iskaze nekoliko svjedoka.

Svjedoci čuli jauke: "Nemoj umrijeti"

Svjedokinja B.R. kazala je da ga je dana 04.12.2018. godine oko 18 časova pozvala S.J. i rekla da čuje komšinicu kako kuka i govori "Nemoj mi, M. umrijeti", nakon čega je on došao u roku od par minuta, pokušao da otvori vrata ali su ista bila zaključana, što mu je bilo čudno.

".... pa kada je okrivljena izašla poslije par minuta, držala je sina M. u naručju kojeg je zaklonila kao da želi da ga sakrije i nije se obazirala na njegovu ponudu da joj pomogne".

Svjedokinja J.S. je kod VDT-a izjavila da je kritičnog dana bila u svojoj kući kada je začula vrisak djeteta i to iz kuće okrivljene, nakon čega je počela da je doziva i čula je neki umukli glas djeteta kao da ječi, a nakon toga je okrivljena počela da viče "M., M., nemoj mi umrijeti".

"Kada je došao poštar B.R. kaže da je okrivljena iznijela dijete i ubrzanim hodom prošla kraj nje, okrenuta leđima kao da pokušava da ga sakrije, pri čemu je ipak uspjela da vidi da je dijete sa strane potpuno krvavo, te je dodala da za svo to vrijeme niko nije prošao niti u niti iz pravca kuće okrivljene, a kada je čula vrisak sigurna je da je okrivljena bila u kući. Iz iskaza svjedoka J.V. pred VDT proizilazi da je kritičnog dana bila kod S.Š. gdje je došla i okrivljena, koja je bila vidno uznemirena, agresivna, svadljiva, izjavljivala da su svi protiv nje, te da je oko 18 časova čula J.S. koja je dozivala pomoć i govorila da se M. naboo na nešto i da neće preživjeti".

Reagovao i Centar za socijalni rad

Iz iskaza svjedoka A.J. proizilazi da je krajem septembra čula od sestre da je jedno dijete došlo u školu isprebijano i da mu je te povrede nanijela majka o čemu je direktorica obavijestila Centar za socijalni rad Cetinje, te da je kritičnog dana, nakon što je saznala za događaj pozvala policiju i iznijela sumnju da je to učinila njegova majka jer je i ranije maltretirala sina zbog čega je prijavljivana u Centar za socijalni rad.

Na ove okolnosti izjasnila se i direktorica škole koju pohađa dječak. Kako je kazala, on 31. oktobra nije došao u školu a njegova majka je kazala da dijete ima modricu koja je nastala nakon tuče sa djecom što je direktorici bilo sumnjivo pa je o svemu obavijestila i školskog psihologa.

Svjedokinja M.K. je istakla da je zaposlena u Centru za Socijali rad Cetinje kao voditeljka ovog slučaja, te da je upoznata da je dijete jednom prilikom došlo u školu sa modricama.

Mišljenje je dala i vještak sudske medicine Dragana Čukić, a u fotodokumentaciji je detaljno interpretirana medicinska dokumentacija na ime oštećenog M.P. Opisane su povrede koje je zadobio kritičnom prilikom, a koje je vještak zapazila neposrednim pregledom oštećenog, nakon čega je dato mišljenje da je oštećeni u ovom događaju zadobio povrede koje zbirno predstavljaju osobito tešku tjelesnu povredu i nastale su djelovanjem šiljka i sječiva zamahnutog mehaničkog oružja, najvjerovatnije noža.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari