1
min read
A- A+
Pročitano

Pranje novca: Svjedočila supruga Andrije Mandića, Bajčetić govorio o donaciji

09/10/2019 - 12:15
Autor:Anđela Đikanović
875 pregleda

Sanja Mandić svjedočila je danas u predmetu protiv Nebojše Medojevića koji se tereti za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca. Ona je inače supruga poslanika DF-a Andrije Mandića, a iskaz je dala na okolnosti porijekla dolara kojima je vršila konverziju u toku 2016. godine.

Foto: FOS media

Foto: FOS media

Mandić je ostala pri iskazu koji je dala u SDT-u, a tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je izjavi navodeći da je njen iskaz u suprotnosti sa materijalnim dokazima koji će se sprovesti u toku glavnog pretresa.

"Nije pružila dokaz odakle joj ta sredstva", rekla je Vukčević na šta je advokat Dušan Radosavljević istakao da svjedok nije taj koji nešto treba da dokazuje i da je ona svjedok samo zato što je supruga Andrije Mandića.

Svjedočio je i Nikola Bajčetić koji je pojasnio da je u periodu izbora 2016. godine bio lošeg zdravstvenog stanja jer je prethodno pretučen od strane službenika MUP-a, a u Tužilaštvu je dao iskaz povodom donacije Frontu u iznosu od dvije hiljade erua. 

Osim njih, svjedočili su i Miloš Kovačević, Dragan Kašćelan, Zoran Mišković i Miodrag Bešović i svi oni su ostali pri ranijim iskazima. 

Pretres se nastavlja 16. oktobra.

Podsjećamo, SDT je u januaru podiglo optužnicu protiv Medojevića, Momira Nikolića i još deset članova njegove grupe, pod sumnjim da su prali novac tokom izborne kampanje uoči parlamentarnih izbora. Optuženi su Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari