1
min read
A- A+
Pročitano

Vuković pušten da se brani sa slobode

14/08/2019 - 8:24
Autor:Fos Media
763 pregleda

Jedan od navodnih organizatora kriminalne grupe koju Specijalno tužilaštvo tereti da je utajom poreza i doprinosa oštetila budžet za pet miliona eura, Ivan Vuković, 2. avgusta pušten je da se brani sa slobode, kazao je njegov advokat Bojan Korać.

foto

Foto: FOS Media

Korać je Dnevnim novinama rekao da je njegov branjenik pušten iz pritvora jer su prestali zakonski razlozi za isti, odnosno opasnost od uticaja na svjedoke.

Kako se navodi, Vuković je priznao izvršenje svih krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Iz Višeg suda u Podgorici Dnevnim novinama potvrdili su da je Vukoviću ukinut pritvor.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici, na predlog branioca okrivljenog, a uz saglasnost Specijalnog državnog tužilaštva, ukinut je pritvor okrivljenom Ivanu Vukoviću”, saopšteno je iz Suda.

Na pitanje da li je pritvor ukinut i Radomiru Karadžiću, koji se tereti za ista djela kao Vuković, iz Višeg suda su naveli da mu nije ukinut odlukom tog suda.

Preduzeća čiji su vlasnici Vuković, Karadžić, Dragoslav Lakić i sa njima povezana lica osumnjičeni su da su, u posljednjih pet godina, kako ukazuju rezultati iz višemjesečne istrage, omogućila vlasnicima više desetina preduzeća da steknu protivpravnu imovinsku korist, jer su izvukla više od 20 miliona eura u gotovini po osnovu fiktivnih poslovnih odnosa, čime je pričinjeno pet miliona eura štete državi.

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu za Podgoričaninom Dejanom Lakićem, osumnjičenim da je bio jedan od članova te kriminalne grupe.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari