Dačić plasirao lažnu vijest

Direktor kompanije Monteorganica d.o.o. Jovan Nikolić demantovao je tvrdnje prvog potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića prema kojoj je brat njegovog šefa obezbjeđenja, koji je iz Bijelog Polja, dobio otkaz nakon što se nacionalno izjasnio kao Srbin, objavljeno je na Twitter nalogu Vlade Crne Gore.

Rudović: Uvredljiva i nerealna ponuda DPS-a

Najava DPS-a da će izborni zakon ponuditi opoziciji kao platformu za razgovor još je jedna predstava za međunarodnu javnost, uvredljiva je i nerealna ocijenio je za Pobjedu Nedjeljko Rudović, nezavisni poslanik, koji je bio član Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, poručujući daje vlast, usvajanjem seta izbornih zakona, „betonirala polarizaciju Crne Gore“. 

Nezakonita vlast u Kotoru opstaje i traje zbog nerada suda

Danas je ispred Upravnog suda Crne Gore održana zajednička press konferencija Demokrata i DSS-a, na kojoj su se obratile stranke u postupku pred ovim sudom Vladimir Jokić, smijenjeni predsjednik Opštine Kotor i Dragica Perović, smijenjena predsjednica Skupštine opštine Kotor, kao i pravni zastupnik Neven Gošović.  

Vučurović: Bošković se osmjelio da vrijeđa crkvu, pozivi na pregovore manipulacija

Ministar odbrane Predrag Bošković poslao je danas poruke mržnje prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), njenom sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima, kazao je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović. On je ocijenio da je ministar na taj način pokazao da su pozivi na pregovore, koji stižu iz Vlade, samo manipulacija vlasti, koja se, kako je kazao, nalazi u jednoj od najtežih situacija do sada.

OEBS prati aktuelna zbivanja u Crnoj Gori

Ambasador Veselin Šuković, stalni predstavnik Crne Gore pri OEBS-u, razgovarao je danas u Beču sa generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom i predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom. Tom prilikom, Šuković je uručio  sagovornicima pismo ministra vanjskih poslova Srđana Darmanovića i upoznao ih sa aktuelnom situacijom u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.