1
min read
A- A+
Pročitano

Demokrate: Đukanović, Bulatović i Krivokapić opstruiraju rad odbora

11/09/2019 - 17:35
Autor:Fos Media
126 pregleda

Demokratska partija socijalista (DPS), Demokratski front (DF) i Socijaldemokratska partija opstruiraju rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, ocijeili su iz Demokratske Crne Gore.

Koprivica i Šaranović, foto: FOS Media

Koprivica i Šaranović, foto: FOS Media

Sjednica skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva prekinuta je nakon što su predstavnici opozicije napustili salu.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da su danas prisustvovali klasičnoj političkoj predstavi, „ali i opstrukciji u režiji Mila Đukanovića, Predraga Bulatovića i Ranka Krivokapića“.

„Nastavlja se sa opstrukcijom rada Odbora sa ciljem onemogućavanja donošenja rješenja koja bi obezbijedila prve fer, poštene i slobodne izbore u Crnoj Gori“, tvrdi Šaranović, prenosi agencija Mina.

Kako je naveo, on i njegov kolega Momo Koprivica napustili su sjednicu jer su i ranije saopštili da neće učestvovati u radu Odbora bez prisustva onih članova koji su sa kvote opozicije.

„Drugi razlog je taj što nije bilo kvoruma za odlučivanje“, dodao je Šaranović.

Koprivica je kazao da Odbor do sada ništa nije uradio, predložio, a nije imao ni rokovnik aktivnosti.

On je rekao da najvažnije pododbore vodi DPS, a većina nije ni formirana.

„Najkraće rečeno, planirali su krađu parlamentarnih izbora 2020. godine“, kazao je Koprivica.

Prema njegovim riječima, u Izvještaju o radu radne grupe koja se bavila Zakonom o izboru odbornika i polanika navodi se da ne postoje realne mogućnosti za sveobuhvatniju reformu, i da je „o potrebi sveobuhvatne promjene izbornog sistema moguće razmišljati nakon održanih redovnih izbora 2020. godine“.

„U zaključcima i preporukama stoji da je potrebno nakon održavanja izbora formirati radnu grupu koja će za zadatak da ima sveobuhvatniju reformu izbornog zakonodavstva“, kazao je Koprivica.

Kako je naveo, to je politički plan za krađu izbora.

„Ovo govori o namjeri da se miniraju izborne reforme, da se simulira proces mijenjanja izbornog zakonodavstva. To je plan, a vidjeli ste danas izvođače radova u vidu pojedinih članova Odbora“, istakao je Koprivica.

Izvještaj je, kako je kazao, suprotan nazivu Odbora, Odluci o njegovom obrazovanju i preporukama OEBS-a.

Koprivica je kazao da se u aktivnostima radne grupe na čijem je čelu Bulatović ne pominje zaštite prava Srba.

"Sve su lagali i vas, i cijelu javnost. Srbi im služe samo za dnevnopolitičku upotrebu i za potkusurivanje u političke svrhe“, ocijenio je on.

Koprivica je rekao da će on i Šaranović prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Odbora, i ponovio da ta stranka ne prekida bojkot Skupštine, niti odustaje od zahtjeva za formiranje tehničke Vlade.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari