1
min read
A- A+
Pročitano

Demokrate: Sekulić ima najmanje prava da nas kritikuje

11/09/2019 - 18:32
Autor:Fos Media
63 pregleda

Demokratska Crna Gora reagovala je povodom izjave Predraga Sekulića iz DPS-a koji je kazao da je opozicija danas na sjednici Odbora za izborne reforme pokazala neozbiljnost. 

Rovčanin

Rovčanin, foto: Demokrate

"Za političko profilisanje Predraga Sekulića, dovoljno je reći da je bio član radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović. Ta radna grupa za sve vrijeme otkad je formirana, a i formirana je na nezakonit način, nije ništa uradila.  To da ta radna grupa, u čijem je sastavu bio i Predrag Sekulić, nije ništa uradila, ne tvrdimo mi, nego je ta radna grupa sama podnijela izvještaj u kojem je priznala da ništa nije ni uradila, ni namjeravala da uradi. A to samo znači da je zadatak cijelog Odbora bio da pripremi teren za još jednu izbornu pljačku", kazao je portparol Demokrata Nikola Rovčanin.

Dodao je da nije slučajnost što je za taj posao DPS izabrao, između ostalih, i Predraga Sekulića, "osvjedočenog izvođača prljavih poslova u korist izbornog rezultata DPS-a".

"I ovog puta je Predragu Sekuliću bila namijenjena jedna od značajnih uloga u procesu krađe izbora 2020. i prolongiranja izbornih reformi do nakon izbora 2020. godine, što su eksplicitno i sami priznali u izvještaju radne grupe u kojoj je bio upravo Sekulić, zbog čega upravo on ima najmanje prava da zbog bilo čega kritikuje Demokrate", kazao je on.

Jasni su razlozi zbog kojih su Demokrate napustile Odbor, dodaje Rovčanin. 

"Nije bilo kvoruma za odlučivanje. Ovo je specifičan odbor i za odlučivanje je potrebno 11 od 14 članova, a danas ih u Odboru nije bilo dovoljno za bilo kakvo odlučivanje, pa zašto bi onda poslanici Demokrata učestvovali na sjednicama bez kvoruma i tamo gdje se fingiraju reforme? Ne bi, sigurno, ostali tamo da slušaju šta Predrag Sekulić misli o bilo čemu u kosmosu.Demokrate su na Odbor došle sa ozbiljnim prijedlozima i dokazale vašu namjeru za opstrukcijama u izvještaju radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović. A samo što je dokazana namjera opstrukcije od strane DPS-a i DF-a, zavladala je nervoza, koja se vidi i iz Sekulićevog stava", kazao je Rovčanin.

On je naveo i da je DPS dokazao da ne razmišlja o ozbiljnim reformama, što se vidi iz zaključka, prema kojem tek nakon održavanja izbora 2020. godine DPS i DF namjeravaju da formiraju radnu grupu koja će za zadatak imati sveobuhvatniju reformu izbornog zakonodavstva.

"To donosi Odbor čiji je zadatak reforma izbornog i drugog zakonodavstva. E u toj komediji je Predrag Sekulić jedan od protagonista, ali to mu, vidimo, ne smeta da druge naziva neozbiljnim. Da zaključimo: ne prekidamo bojkot do ispunjenja Briselskog plana, jer je iz svega viđenog očigledna namjera DPS družine da pokrade još jedne izbore", zaključio je Rovčanin. 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari