1
min read
A- A+
Pročitano

Demokrate: U CG 21. vijeka ne smije stanovati međunacionalni i međuvjerski konfliktni potencijal

13/08/2019 - 20:14
Autor:Fos Media
170 pregleda

Nakon što se krajem jula direktor Uprave policije Veselin Veljović pohvalio nikad boljom bezbjednosnom situacijom, u posljednjih desetak dana imamo paljenja automobila, podmetanje eksplozivnih naprava i prebijanja građana, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

foto

Foto: Demokrate

Svi ovi događaji signaliziraju da Crna Gora nije zemlja zadovoljavajućeg nivoa bezbjednosti građana.

"Posljednji u nizu slučajeva koji to dokazuju jeste napad na Adema Gredića u Bijelom Polju. Demokratska Crna Gora ovaj napad oštro osuđuje, a najoštrije ukoliko je riječ o vjerski ostrašećenom i motivisanom napadu. U tom slučaju počinioci se moraju najstrože kazniti, baš onako kako treba kazniti - na izborima, i vlast i druge partije koje nastoje da izazivaju međunacionalne i međuvjerske svađe i razdore", navode u saopštenju.

U međunacionalnim i međuvjerskim razlikama u Crnoj Gori 21. vijeka ne smije stanovati konfliktni potencijal, ma koliko određene strukture iz vlasti ili, čak, opozicije na postojanje tog potencijala sukobljavanja, računale i željele da na njemu politički profitiraju.

"Čvrsti smo u stavu da je Crna Gora ta zlokobna vremena u kojima se moglo manipulisati vjerskim i nacionalnim osjećanjima ostavila daleko iza sebe, u ćorsokacima istorije", poručuju Demokrate.

Dodaju da vlast decenijama kreira, a dio opozicije prihvata igru podjela po nacionalnoj i verskoj pripadnosti, kao recept opstanka na vlasti i sa druge strane vječitog opstanka u opoziciji.

Podsjećaju da Uprava policije i dalje ne rasvjetljava brojne slučajeve napada na građane i imovinu, što ohrabruje kriminalce da nastave sa nezakonitim radnjama koje često, smatraju oni, znaju biti stavljane u funkciju izazivanja međuvjerske i međunacionalne netrpeljivosti.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari