1
min read
A- A+
Pročitano

Đukanović-Talakvadze: Crna Gora predstavlja inspiraciju i ohrabrenje za Gruziju

09/10/2019 - 17:56
Autor:Fos Media
64 pregleda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Arčila Talakvadzea, predsjednika Parlamenta Gruzije koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

foto

Foto: predsjednik.me

Đukanović je uz dobrodošlicu istakao zadovoljstsvo posjetom predsjednika gruzijskog parlamenta kojom se nastavlja praksa stalne političke komunikacije između dvije države koja doprinosi učvršćivanju odnosa i ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Uz čestitke na nedavnom stupanju na funkciju predsjednika Parlamenta i izboru nove vlade, predsjednik Crne Gore je kazao da će podsticaj daljem snaženju odnosa biti i njegova posjeta Tbilisiju na poziv predsjednice Gruzije, kao i otvaranje konzulata u Tbilisiju i Baru na čelu sa počasnim konzulima.

 

On je istakao da Crna Gora cijeni doprinos Gruzije misiji NATO-a , i potvrdio podršku Crne Gore politici otvorenih vrata.

Podsjetio je da pored parlamentarne saradnje, dvije države imaju dobru komunikaciju i u oblasti odbrane i posebno naglasio značaj jačanja ekonomskih veza i pospješivanje turističke saradnje.

Predsjednik Parlamenta Gruzije zahvalio je za izuzetno gostoprimstvo i istakao da je impresioniran postignućima Crne Gore i snažnim liderstvom  koji predstavljaju inspiraciju i ohrabrenje za njegovu zemlju, vladu i narod. Potvrdio je punu posvećenost zemlje partnerstvu sa Sjevernoatlantskom alijansom.

On je naglasio da bi posjeta predsjednika Đukanovića Gruziji bila potvrda političke podrške toj zemlji i prilika da se uz privrednike u sastavu delegacije razmotre pravci jačanja ekonomske saradnje i zajedničkog korišćenja resursa.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari