3
min read
A- A+
Pročitano

Troje odbornika i jedan od osnivača SNP Kotor i zvanično napustili partiju

08/11/2019 - 11:32
Autor:Fos Media
233 pregleda

Troje dosadašnjih odbornika Socijalističke narodne partije u SO Kotor, zvanično su danas obavijestili rukovodstvo lokalnog parlamenta u tom gradu da su vratili članske karte te stranke i da više nisu Klub odbornika SNP.

Foto

Ivanović, foto: Boka News

“Iz tih razloga obavještavamo vas da će naš Klub odbornika u daljem periodu u radu SO Kotor biti konstituisan pod nazivom Klub odbornika “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović” shodno nazivu izborne liste sa kojom smo učestvovali na izborima i sa koje smo izabrani”, stoji u dopisu koji su rukovodstvu SO Kotor poslali odbornici Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik, prenosi Bokanews.

Iako SNP formalno nije ušao u sada već bivšu kotorsku vlast koju je činila koalicija opozicionih partija predvođena Demokratama, njih troje su pružali parkamentarnu podršku i činili skupštinsku većinu sa Demokratama, pokretom URA, Demokratskim frontom i Socijaldemokratskom partijom. Tu većinu promijenio je prije nekoliko mjeseci prelazak dotadašnje odbornice SDP Brune Lončarević na drugu stranu, pa sada vlast u Kotoru čine DPS i njegovi partneri – Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Liberalna partija, uz podršku Lončarevićeve koja nastupa kao zvanično nezavisna odbornica.

U ostavkama na članstvo u SNP koje su Vukšić, Dobriša i Sindik, zajedno sa osnivačem te partije i nosiocem njene liste na posljednjim lokalnim izborima Brankom Ivanovićemdanas uputili predsjedniku te partije Vladimiru Jokoviću, stoji da mu njih četvoro vraćaju članske karte partije koju su osnovali i da formiranjem novog Kluba pod nazivom “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović” SNP više nema odbornike u SO Kotor.

“Podsjećamo Vas da je izborna lista SNP na lokalnim izborima u Kotoru upravo nosila naziv “Nama možete vjerovati – SNP – dr Branko Baćo Ivanović”, da smo samostalno izašli na izbore i ostvarili rezultat uprkos negativnom efektu koalicije Ključ, koju ste na državnom nivou zdušno podržali i Vi i cijelo Vaše – novo rukovodstvo SNP, zajedno sa bivšim predsjednikom SNP CG, Srđanom Milićem, kao i sa sadašnjim predsjednikom kotorskog SNP, Ljubenkom Borovićem. Mi smo se, za razliku od vas, oštro protivili toj koaliciji. Vrijeme je još jednom pokazalo da je majstorsko rešeto, pošto su rezultat koalicije Ključ, kao i naš rezultat ostvaren samostalnim nastupom u Kotoru – pokazali ko je bio u pravu. I tada i sada, na različit način smo se odnosili prema članovima SNP u Kotoru. Mi s namjerom da ispunimo njihova očekivanja i da ih možemo uvijek pogledati u oči, a vi sa konkretnim ciljem koji je često bio protiv kotorskog odbora, odnosno nerijetko diktiran van SNP-a od strane naših osvjedočenih političkih protivnika”, napisali su oni Jokoviću.

Ivanović, Vukšić, Dobriša i Sindik su predsjedniku SNP kazali da su iz medija saznali da je Jokoviću vjeran predsjednik OO SNP u Kotoru Ljubenko Borović, “glasovima novoformirane vlasti u Kotoru izabran za člana Žirija za dodjelu novembarske nagrade i to na njegov zahtjev” i da je potpredsjednica Asocijacije žena SNP i članica Jokovićevog Opštinskog odbora SNP Kotor, “izabrana iz kvote DPS-a za članicu Izvršnog odbora Turističke organizacije, čime su prekinuli bojkot parlamenta u Kotoru i dali legitimitet politički nelegitimnoj većini”.

“Stoga smo shvatili da ne postoji način da sačuvamo kredibilitet imena SNP-a, jer ste ga Vi i Vaši kadrovi ovim postupkom u Kotoru nepovratno narušili. Zato danas, teška srca, čuvajući od skrnavljenja ideju zbog koje smo davne 1998. godine osnovali SNP, vraćamo članske karte SNP-a, sigurni da jedino tako možemo ostati dosledni pred našim članovima i biračima, koji su upravo zato što su znali da se nama može vjerovati, glasali našu partiju“, poručili su Jokoviću troje odbornika i Ivanović.

Podsjetili su i na Jokovićeve tvrdnje da su oni ranije isključeni iz partije, odnosno da su se “samosiključili” što po njima, nije po Statutu partije niti su oni ikada dobili odluku o isključenju iz SNP-a.

“Današnjim činom napuštanja članstva u partiji oslobađamo Vas potrebe da obmanjujute javnost o našem statusu u SNP-u i odustajemo od namjere da Vas učimo Statutu, jer ste nepopravljivo oskrnavili i Statut i Program i časno ime SNP-a. Istina i pravda i danas su, kao i 1998. godine, naše ideje vodilje. Nažalost, one više ne stanuju u SNP, pa zato ni nama više nije mjesto tamo”, navodi se u dopisu Ivanovilća, Vukšiča, Dobriše i Sindik Jokoviću.

Troje odbornika uputili su i dopis vd sekretaru za finansije Opštine Kotor obavještavajući ga da SNP više nema odbornike u SO Kotor, pa time ni pravo da iz gradske kase dobija novac za mjesečni zakup poslovnog prostora za rad te stranke. Oni su zatražili da stoga Opština Kotor odmah prestane da taj novac uplaćuje direktno SNP-u, a ne vlasniku poslovnog prostora koji je ona koristila, kako se to čini nakon što je vlast u Kotoru preuzeo DPS.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari