1
min read
A- A+
Pročitano

Veliku Albaniju ne podržavaju relevantne adrese, o tome pričaju marginalci

14/08/2019 - 9:13
Autor:Fos Media
186 pregleda

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj kazao je u intervjuu za Dan da se ta partija već priprema za naredne izbore, da su podmladili kadar, uz tvrdnju da na opoziciju odavno ne gledaju kao na protivnike, već kao na konkurente.

foto

Foto: Skupština Crne Gore

On tvrdi i da Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od velikodržavnih projekata poput “Velike Albanije”.

“U svojoj karijeri nikad nijesam čuo da sa neke relevantne adrese ili od važnog političara dolazi konkretna podrška za tu ideju. O tome pričaju samo marginalci. Na kraju, želim da istaknem da politički pripadam DPS-u, u čije istorijsko nasleđe spada i davanje maksimalnog doprinosa očuvanju miru, jačanju multietničkog sklada i tolerancije u Crnoj Gori i šire, čak i u veoma turbulentnim vremenima i situacijama”, naveo je Gegaj.

Kaže i da je notorna laž, tvrdnja pojedinih opozicionih političara da svi albanski političari u Crnoj Gori podržavaju projekat “Velike Albanije”.

“Uostalom, takve izjave su toliko neozbiljne, proizvoljne i tendenciozne da ih je neumjesno i komentarisati. Dakle, Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od velikodržavnih projekata, niti za te svrhe smije zloupotrebiti bilo koji narod u Crnoj Gori. Uostalom, Albanci u Crnoj Gori su uvijek bili lojalni državi u kojoj žive, davali značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi njene nezavisnosti”, ističe Gegaj.

Govoreći o parlamentarnim izborima naredne godine, Gegaj kaže da su veoma važni za političke partije, građane i zemlju, i zbog toga je, kako dodaje, pristup DPS njima sveobuhvatan i svestran.

“Opozicione partije više ne gledamo kao protivnike, nego kao konkurente, i zbog toga pratimo njihovo djelovanje, cijenimo kod njih sve što je dobro i uvijek smo spremni na saradnju s njima u korist prosperiteta Crne Gore uopšte. Konačno, veoma kvalitetno se spremamo za parlamentarne izbore i imamo bolju političku ponudu kako za građane Crne Gore, tako i za međunarodnu zajednicu”, zaključio je Gegaj.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari