Kultura

Nepokretni spomenici kulture Crne Gore na internet platformi

Digitalne tehnologije razbijaju ustaljene navike u našem svakodnevnom životu, pomažu nam da uspostavimo veze koje možda ne bismo ostvarili drugačije, ali od nedavno digitalizacija je zakucala na vrata kulturne baštine što sektoru kulturnog nasljeđa donosi nove mogućnosti i nove saradnje, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Milica crnogorsku poeziju pretočila u novo ruho: Njegoš, Leso Ivanović, Dragan Radulović uz gitaru i klavir (VIDEO)

Milica Milović iz Podgorice godinama se bavi muzikom. Završila je master studije na smjeru mediji i muzika, radila je i u muzičkim školama a svaki slobodan trenutak koristi da iznjedri nešto novo i drugačije. Tako je i sada kada se nakon pjesama podrške sugrađanima u karantinu odlučila za jedan veliki i izazovan poduhvat. Naime podržana od strane Ministarstva kulture ova Podgoričanka je poznate stihove crnogorske poezije prilagodila muzičkom izvođenju kroz projekat “Crnogorska poezija u novom ruhu”, pa se tako kultni redovi Njegoša, potom Lesa Ivanovića i mnogih drugih sada mogu poslušati u jednom drugačijem izvođenju, otpjevani uz pratnju klavira i gitare.

KotorArt Don Brankovi dani muzike u novim okolnostima planiraju realizaciju programa

Poštujući nove preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore, KotorArt Don Brankovi dani muzike će događaje planirane u bliskoj budućnosti organizovati bez publike ali sa direktnim prenosom i uživo praćenjem putem društvene mreže Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala.