Kultura

Manifestacija koja je okupljala sve generacije: Ovako su izgledale maškare "Sureti" u staroj Podgorici (VIDEO)

Emisija „Podgorica nekada 1878-1941”, autora Mitra Miranovića, bavi se manj poznatim segmentima  iz života predratne Podgorice (arhitektura, bioskopi, fudbal, maškare “Sureti”, marketing, advokatura). Prošle subote ste imali priliku da vidite kako je izgledala arhitektura stare Podgorice, a u današnjoj emisiji saznajte nešto više o maškarama pod nazivom "Sureti" koje su nepoznate široj javnosti.

Upoznajte Leona, samoukog umjetnika iz Podgorice koji oduševljava radovima (FOTO)

Leon Gorvokaj iz Podgorice odmalena je želio da postane umjetnik. San mu se i otvario, pa danas njegovi radovi oduševljavaju brojne ljubitelje umjetnosti. Radove dijeli na Instagramu gdje ga prati skoro deset hiljada ljudi. Ovaj 27-godišnji umjetnik za FOS govori o svojoj ljubavi, načinu na koji iz svakodnevice bježi u svijet boja kao i o želji da uskoro organizuje prvu izložbu.

Podsjećanje na minula vremena: Ovako je izgledala stara Podgorica (VIDEO)

Emislija „Podgorica nekada 1878-1941”, autora Mitra Miranovića, prvi put je emitovana 19. decembra 2018. godine na Dan Podgorice, a bavi se manje poznatim segmentima iz života predratne Podgorice (arhitektura, bioskopi, fudbal, maškare “Sureti”, marketing, advokatura). Kroz svaki segment emisije, autor podsjeća na minula vremena i nekadašnji život u gradu koji kod mnogih budi nostalgiju. Podsjeća na stare objekte, hotele, bioskope... Ove subote pogledajte kako je izgledala arhitektura stare Podgorice.