Kultura

Bogdanović - Tompson Flores: Napredak u implementaciji Konvencije o zaštiti baštine

Na marginama Ministarskog sastanka posvećenog projektu obnove bivšeg Jugoslovenskog paviljona u Državnom muzeju Aušvic Birkenau, koji je održan na Cetinju, upriličen je susret ministra Aleksandra Bogdanovića i direktorice UNESCO Regionalnog biroa za nauku i kulturu u Evropi iz Venecije, Anom Luizom Tompson Flores.

Književni festival ''Odakle zovem'' počinje sjutra

Jedanaesti međunarodni književni festival Odakle zovem, Podgorica 2019pod sloganom Događaj slobode, biće održan od srijede, 26. juna do ponedjeljka, 1. jula 2019. godine u jednom od najljepših prostora u Podgorici i jednoj od daleko najljepših knjižara koja je važan kulturni centar i promoter crnogorske kulture, ali i evropskih i svjetskih kultura - knjižari Karver.

Centralni programi “Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori” na Festivalu KotorArt

Manifestacija "Nedjelje mađarske kulture u Crnoj Gori" trajaće od 20. juna do kraja septembra, a tokom tog perioda biće upriličena 24 događaja od kojih će centralni događaj, gostovanje simfonijskog orkestra Starog Budima, biti organizovano u okviru Festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, 21. jula ispred Katedrale Sv. Tripuna, saopštili su organizatori.