Kultura

Podgoričanin sprema spektakl: Modeli ogrnuti iluzijom i bojom uskoro na crvenom tepihu (FOTO)

Podgoričanin Petar Raičević, koji se već nekoliko godina bavi body artom uskoro sprema nešto sasvim drugačije i nesvakidašnje. Naime, ovaj mladi umjetnik će 18. februara u tržnom centru „Kamelija“ sa početkom u 19 sati, prirediti body art reviju, kako kaže, prvu u Crnoj Gori. Sva mašta i kreativnost biće ispoljeni na jedan sasvim drugačiji način koji publiku, vjeruje Petar, neće ostaviti ravnodušnom.

Kaligrafkinja iz Nikšića: "Bila bi mi čast da ispišem himnu CG za neku važnu instituciju'' (FOTO)

''Kalos'' na grčkom između ostalog označava i ljepotu harmonije, što je u antičkim vremenima bio sinonim za unutrašnji i spoljašnji sklad. Kada ''kalosu'' u ovom slučaju dodate pero, odnosno ''grafos'' – pisanje, dobijate skladnu riječ kaligrafija, što je umješnost smirenosti, posvećenosti i talenta. Meditativne funkcije ove vrste umjetnosti, koja je oduvijek, a pogotovo sada u eri ''tipkanja i skrolanja'' bila i jeste endemična, osjetila je Nikšićanka Jelena Ivanović, jedna od rijetkih dama koja krasnopiše, odnosno bavi se kaligrafijom u Crnoj Gori.

Bjelopoljka oduševljava radovima: Od nespretnih dječijih crteža do onih koje poznati čuvaju u svom domu (FOTO)

Bjelopoljka Anđela Tvrdišić već nekoliko godina se bavi crtanjem. Svaki slobodan trenutak koristi da se prepusti čarima umjetnosti, prenese magiju na papir i od svakodnevice pobjegne u svoj mali, ali ušuškani svijet u kojem može da izrazi kreativnost i stvori djela koja mnoge oduševljavaju. Od nespretnih dječijih crteža urađenih nevještom, malom rukom pa do onih koje stvara sada jedno je sigurno - ova maturantkinja Srednje elektro-ekonomske škole iz Bijelog Polja svojim radovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.