1
min read
A- A+
Pročitano

Uli Henes: Nakon koronavirusa dobićemo novi fudbalski svijet

26/03/2020 - 18:40
Autor:Fos Media
228 pregleda

Počasni predsjednik Bajerna iz Minhena Uli Henes kazao da će fudbal nakon koronavirusa biti znatno drugačiji.

Foto

Foto: FC Bayern Munchen

"Njemačka vlast radi zaista sjajan posao. Ovo je vrijeme kada moramo živjeti u solidarnosti, a ne da samo pričamo o tome, jer su u pitanju ljudski životi i apsolutno svi moramo da se pridržavamo donesenih pravila i preporuka stručnih ljudi", rekao je Henes za "Kicker".

On je nakon toga objasnio da će fudbal, odnosno transferi, biti znatno drugačiji nakon završetka epidemije koronavirusa.

"Utakmice bez publike bi takođe garantovale zaradu od TV prava i ukoliko to bude funkcionisalo, ne bi trebalo da bude novčanih problema kada je riječ o ovoj sezoni. Ukoliko se fudbal ne nastavi do Božića, onda je čitava liga ugrožena, ali još uvijek je teško govoriti o tome i ko god pokušava da prognozira novi termin nastavka takmičenja, mislim da nije ozbiljan", rekao je Henes i dodao:

"Čitava ova situacija u kojoj se svijet našao mogla bi da promijeni koordinate fudbala, a opet, iako je teško tvrditi epilog svega, ne mogu zamisliti transfere preko 100 miliona eura u skorijoj budućnosti. Sigurno će cijene transfera pasti i naredne dvije ili tri godine teško će se vratiti na nivo na kojem je to bilo, posebno iz razloga jer su pogođene sve države. Na kraju, mogu reći da ćemo gotovo sigurno dobiti novi fudbalski svijet".

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari