2
min read
A- A+
Pročitano

Danilo Rakočević: Slovačka u Podgorici stiče iskustvo, nadam se da će Crna Gora ući u A diviziju

14/08/2019 - 9:23
Autor:Fos Media
454 pregleda

Kadetska reprezentacija Crne Gore ovih dana u Podgorici učestvuje na Evropskom prvenstvu B divizije u košarci, ali nije jedini predstavnik naše zemlje na ovom takmičenju. 

Danilo Rakocevic, foto: FIBA

Danilo Rakocevic, foto: FIBA

U stručnom štabu reprezentacije Slovačke, u ulozi pomoćnika selektora Karola Vimera, nalazi se Podgoričanin Danilo Rakočević, koji već šest godina živi i radi u Bratislavi.

33-godišnji trener za FOS kaže da njegovoj ekipi, koja je grupnu fazu završila sa učinkom od jedne pobjede i četiri poraza, rezultat nije u prvom planu.

''S obzirom da je kadetima Slovačke, osim dvojici, ovo prvo takmičenje ovog tipa, cilj je steći iskustvo, kako bi se eventualno na nekom sljedećem (U18) takmičenju napravili bolji rezultati, jer imamo nekoliko potencijalno interesantnih igrača. “Latio” sam se ovog posla jer je prvenstvo u Podgorici trebalo da predstavlja uvertiru za moj dolazak u Inter iz Bratislave kao trener mlađih selekcija, a u ovoj reprezentaciji imamo čak 6 igrača iz Intera'', kazao nam je na početku razgovora Rakočević.

Danila smo zamolili da nam iznese svoje viđenje kvaliteta EP-a čije je poprište naš glavni grad i šanse crnogorske selekcije da se ''dočepa'' A divizije.

''Koliko sam do sada uspio da vidim ima tu dosta interesantnih igrača, i ove, uslovno rečeno, “manje” košarkaške sredine zaista napreduju i umiju da stvore probleme favoritima. Nisam imao prilike da gledam naše momke do sad, uvijek imamo drugi plan i program, ali očekujem da će pokazati svoj talenat, iskoristiti domaći teren i ući u A diviziju. Prema informacijama koje sam dobio, među ''crvenima'' ima dosta talentovanih momaka.''

s

Rakočević je poslije šest sezona u ženskom košarkaškom klubu Slovan trebalo da pređe u mlađe kategorije najpoznatijeg slovačkog kluba Intera, ali od tog transfera neće biti ništa.

''U Slovanu smo tokom mog boravka “izbacili” dosta mladih igrača, što je bio primarni cilj. Bilo je i dobrih sezona u Extraligi, a vjerovatno najveći uspjeh je juniorska titula od prošle sezone kao plod napravljenog sistema i dobrog rada s tom generacijom. Nažalost, 5 igrača je prošlog ljeta otišlo, klub nije bio u stanju da zadrži nikoga. Svake godine su po jedan ili dva igrača odlazili u bolje klubove, ali 5 odjednom (i to izuzetno talentovanih) zaista nije bilo lako nadomjestiti. Još tokom sezone sam donio odluku da će ovo biti posljednja godina u Slovanu. Zahvalio sam se na svemu, u kontaktu smo i dalje, ali moj posao u Slovanu je završen jer je bilo vrijeme za promjenu. Kao što sam pomenuo ranije - trebalo je da preuzmem posao u Interu, ali u julu su me ipak obavijestili da nemaju finansije za profesionalnog trenera tako da od tog (očekivanog) angažmana nije bilo ništa.''

Mladi trener će nakon EP-a aktivno tražiti novi posao. Prioritet je Slovačka, ali ne isključuje ni povratak u Crnu Goru.

''Zbog pomenutih dešavanja relativno kasno sam počeo tražiti drugi klub. Postoji nekoliko opcija, nešto se ''krčka'', vidjećemo gdje će me put povesti. Povratak u Crnu Goru sa moje strane nije nikad isključen, ali prvo neko treba da se sjeti da postojim'', sa osmjehom zaključuje bivši trener u ŽKK Budućnst i mlađim selekcijama crnogorske reprezentacije.

piše: Miloš Stijepović

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari