1
min read
A- A+
Pročitano

Duško Ivanović: Želimo da u ovoj sezoni osvojimo ACB ligu!

22/05/2020 - 16:45
Autor:Fos Media
173 pregleda

Trofejni crnogorski trener Duško Ivanović izrazio je nadu da će i naredne sezone sa klupe predvoditi ekipu španske Baskonije.

Dusko Ivanovic, foto: Euroleague

Dusko Ivanovic, foto: Euroleague

Duško je u video intervjuu za madridski ''As'' kazao da još uvijek nije bilo pregovora o produžetku saradnja sa klubom iz Vitorije, ali da priželjkuje da se ona nastavi.

''Još uvijek nismo razgovarali. Nadam se da ćemo sarađivati i iduće godine, i ako klub bude želio isto, neće biti problema da se dogovorimo'', kazao je crnogorski stručnjak i nastavio:

''Veoma sam zadovoljan novim mandatom u klubu. Osjećam se prijatno, kao kod kuće. Klub je mnogo porastao, iako u njemu nema previše novih lica. Zato je jasno da je ostanak ovdje moja prva opcija.''

O stanju u košarci uzrokovanom pandemijom koronavirusa, dvostruki osvajač Evrolige sa Jugoplastikom kaže:

''Radi se o novoj situaciji, koju niko od nas do sada nije iskusio, pa je neophodno da se priviknemo i prilagodimo. S obzirom koliko dugo smo pauzirali, vjerujem da smo u dosta dobroj kondiciji. Svi igrači su tokom karantina radili individualno u svojim kućama, a sada već imamo duple treninge. Iz komplikovanih situacija koje naiđu u životu, morate uvijek izaći jači'', kazao je Duško.

Na pitanje koliko mu je vremena potrebno da optimalno pripremi ekipu za eventualni nastavak šampionata, Ivanović odgovara:

''Nije važno koliko mi treba vremena, jer mi ga neće dati. Važno je da ovo koje imamo iskoristimo najbolje što umijemo, sa jednim ciljem na umu: želimo da osvojimo ACB! Moramo razmišljati isključivo o nama, a ne o Realu ili Barsi na primjer. Da imam mogućnost da odlučim, tražio bih mnogo više vremena, ali znam da ga ne mogu dobiti, tako da o tome ne razmišljam.''

Finiš ACB lige, ukoliko se donese odluka o njegovom nastavku, biće održan na jednoj lokaciji, na kojoj će se okupiti 12 ekipa, podijeljenih u dvije grupe.

''To će biti specifično takmičenje, poput duže ''Copa del Rey''. Grupe su sličnog kvaliteta, sastavljene od ekipa sa odličnim sastavima. Biće to vrlo težak i zahtjevan turnir, ali će svako imati svoje šanse za pobjedu'', kazao je Duško, koji je potom iznio svoje mišljenje o mogućnosti da se Evroliga privede kraju:

"Svi mi koji volimo košarku želimo da se Evroliga vrati, ali smatram da je to sada vrlo teško. Vidjećemo šta će se odlučiti na sastanku u ponedjeljak, ali situacija je komplikovana i mislim da će se teško nastaviti.''

piše: Miloš Stijepović

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari