1
min read
A- A+
Pročitano

Kadetkinje sjutra u Sofiji igraju prvi meč na EP B divizije; Radović: Od djevojaka tražim maksimalnu koncentraciju i energiju

14/08/2019 - 16:20
Autor:Fos Media
341 pregleda

Naša ženska U16 selekcija sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

kadetkinje

foto: kscg.me

Naše kadetkinje će drugu godinu zaredom nastupati na B prvenstvu Evrope, a u Sofiju neće putovati Ivana Ječmenić i Žana Tatar koje su otpale zbog povreda.

"Nakon odrađenih nešto više od 50 treninga i odigranih 5 prijateljskih utakmica došli smo do 12 djevojčica koje će predstavljati Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost, nećemo biti kompletni jer smo u toku priprema ostali bez dvije izuzetno važne igračice iz rotacije na unutrašnjim pozicijama. Mislim da ćemo biti najmladja ekipa na prvenstvu jer imamo samo 5 igračica 2003. godište, dok će ostale i naredne godine biti u prilici da igraju za U16 selekciju. Tu je i par igračica čiji potencijal imam obavezu i želju da nagradim i pripazim", kazao je Radović.

Što se tiče samih priprema, djevojčice su uložile potreban napor i energiju pa smo mi u stručnom štabu zadovoljni i ono što meni posebno znači, u ovom uzrastu, pokazale su izuzetnu ozbiljnost i disciplinu van treninga.

Imamo izuzetno tešku grupu sa Slovenijom i Srbijom kao favoritima za ulazak u A diviziju, i sa fizički dobrim ekipama Bosne i Hercegovine i Rumunije, te atipičnim Islandom. S obzirom na to sve navedeno, od djevojaka trazim i insistiram na maksimalnoj koncetraciji, želji i energiji jer to su stvari i elementi igre koje zavise od nas samih, nikako od imena ili kvaliteta protivnika. I vjerujem da ću to i dobiti od njih. A kad je tako, uvjek postoji prostor za pobjedu više, neko iznenadjenje i dobar rezultat", završio je naš selektor.

Napisao: Danilo Petrović

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari