1
min read
A- A+
Pročitano

Kineske kompanije objavile prekid saradnje sa NBA ligom

10/10/2019 - 8:40
Autor:Fos Media
405 pregleda

Svih 11 zvaničnih partnera NBA lige iz Kine poručilo je da prekida odnose sa ligom zbog njenog stava i reakcije povodom tvita generalnog menadžera Hjustona Derlia Morija u kojem je podržao proteste u Hongkongu.

Foto: USA TODAY Sports

Foto: USA TODAY Sports

Kada je u petak operativac Hjuston rokitsa Deril Mori na svom Tviter profilu postavio sliku sa natpisom "Bori se za slobodu. Stani uz Hongkong" vjerovatno nije mogao ni da pretpostavi kakvu će lavinu time pokrenuti.

a

Foto: Printscreen/Twitter

Kako prenosi Si-En-En Biznis, sve kompanije koje se na sajtu NBA Kina navode kao partneri oglasile su se putem saopštenja ili društvenih mreža i objavile prekid saradnje sa ligom.

Si Trip (CTrip), najveći onlajn turistički sajt je sa svojih platformi sklonio ulaznice i turstičke proizvode koji imaju veze sa NBA. Jedna od najvećih kineskih mljekarskih kompanija "Mengjo" obustavila je sve reklame koje ima sa američkim takmičenjem.

Velikan u sektoru brze hrane "Dikos" i proizvođač preparata za njegu "Wzun" takođe su najavili prekid svih poslovnih odnosa sa NBA.

Prethodno su to uradili giganti poput Tensenta (vlasnik Vičeta), Donfeng Nisana (automobilska industrija), Viva (telekomunikacije), sportskih kompanija Li Ning i Anta, te kineske državne televizije Si-Si-Ti-Vi, koja je već ukinula prenose NBA utakmica.

S tim u vezi ozbiljno je dovedeno u pitanje i odigravanje predsezonskih utakmica između L.A. Lejkersa i Bruklina, koje su zakazane za četvrtak u Šangaju i subotu u Šedženu.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari