1
min read
A- A+
Pročitano

''Odluka o smjeni Mitrovića bez presedana, košarkaški svijet je šokiran''

23/05/2020 - 12:05
Autor:Fos Media
569 pregleda

Francuski šampion Asvel otpustio je prije dva dana crnogorskog trenera Zvezdana Mitrovića zbog ''ozbiljnih prekršaja'', pod kojim u klubu iz Vilerbana smatraju brojne tehničke i isključujuće greške akumulirane tokom dvije sezone.

Zvezdan Mitrovic, foto: L'Equipe

Zvezdan Mitrovic, foto: L'Equipe

Juče se oglasio i predsjednik Asvela Toni Parker, koji je kazao da je ''Mitrovića više bilo nemoguće zaštititi'', ali ostaje utisak da je bivši crnogorski selektor, koji je francuski klub prošle sezone doveo do titule nacionalnog prvaka, tretiran nefer i nekorektno, posebno imajući u vidu ostvarene rezultate.

Mitrović na otkaz i riječi predsjednika nije želio da reaguje lično, ali se javnosti putem saopštenja obratio njegov advokat Le Serf.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

''U prethodnih nekoliko sedmica strpljenje Zvezdana Mitrovića je brojnim glasinama o njegovoj smjeni na grub i ozbiljan način testirano.

Odluku o otkazu je primio i ovu situaciju neće komentarisati.  Zvezdan iz Crne Gore, prije svega, želi da se zahvali zaposlenima u Asvelu, koji su ga dočekali u dvorani ,,Astrobal“, pomagali mu i bili podrška u periodu za nama.

Zvezdan Mitrović želi da izrazi zahvalnost igračima i tehničkim i menadžerskim službama Asvela, koji su mu ukazali povjerenje, simpatije i podršku. Duboko je dirnut podrškom koju je na društvenim mrežama dobio od navijača Asvela, kao i u košarkaškom svijetu generalno.

Takođe, Zvezdan Mitrović zahvaljuje brojnim trenerima iz svijeta košarke koji su mu pružili podršku u ovoj situaciji. Mnogo je toga što se može reći o metodama, takozvanim motivima i posljedicama odluke koja je bez presedana. Ipak, ovo nije ni vrijeme, ni mjesto za raspravu, pa ni za komentar izjava predsjednika kluba.

Doći će i vrijeme za to, ako advokati Asvela i ja ne dođemo do razrješenja situacije brzo i prijateljski, kako bi se zaključila ova nepravedna situacija koja je šokirala košarkaški svijet. Otpustiti Zvezdana Mitrovića nakon 18 mjeseci uspjeha, jer je arbitar u jednoj situaciji treneru dodijelio tehničku grešku, isto je kao kada bi Žan-Pol Rapeno otpustio Žerara Depardjea za ulogu Sirana de Beržeraka, jer je kroz nos preglasno govorio'', piše u saopštenju Mitrovićevog advokata.

piše: Miloš Stijepović

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari