1
min read
A- A+
Pročitano

Evropska šampionka Jovana Peković za FOS: Vjerovala sam u sebe i željela sam to zlato (FOTO)

06/11/2019 - 10:22
Autor:Violeta Rovčanin
455 pregleda

Nikšićanka Jovana Peković vratila se iz Rusije, gdje je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore savladavši u finalu Njemicu Terezu Cenker. Peković je na putu do finala pobijedila Britanku Šeli Ladford, Belgijanku Sofi Bertger i u polufinalnom meču Izraelku Inbar Lanir. Ovim zlatom postala je i prva crnogorska džudistkinja sa titulom evropske prvakinje do 23 godine. Po povratku iz Rusije, Jovana koja je inače članica džudo kluba “Akademik” iz Nikšića, o svom velikom uspjehu govori za FOS.

Foto: Sajt EJU

Foto: Sajt EJU

“Iskreno, na ovo takmičenje sam otišla jako motivisana i mnogo sam željela to zlato. Vjerovala sam u sebe,  vjerovala sam u uspjeh in a kraju se isplatilo. Osjećaj je predivan. Još uvijek pokušavam da dođem sebi i da shvatim koliko sam značajan rezultat napravila”, kaže Jovana za FOS.

Takmičenje je održano u ruskom Iževsku, a Jovani je najteža bila prva borba.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Sajt EJU

“Protivnica i ja se jako dobro poznajemo pa je borba bila neizvjesna. Jas am u početku napravila dvije tehničke greške, kasnije sam se ispravila i završila borbu u svoju korist. A, najveći izazov mi je bila polufinalna borba jer sam bila pod nekim pritiskom. Znala sam da, ako pobijedim, medalja je tu”, priča naša sagovornica.

Ključ uspjeha je treniing u kontinuitetu, pa spremanje za jedno takmičenje je zapravo svakodnevno.

“Svakog dana treniram dva puta dnevno. Ujutru sam skoncentrisana na kondiciju i treninge snage a svaka noć mi je posvećena džudou.”

Posebno je kaže, raduje, što se sve više mladih odlučuje za ovaj sport.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Sajt EJU

“Postoji i mnogo djece koja su zainteresovana za ovaj sport i to mi je posebno drago. Ovaj sport je sjajan u svakom smislu. Drago mi je da to ljudi prepoznaju i cijene nas kao sportiste i naravno naše rezultate. Početkom ove godine formiran je i novi Judo savez Crne Gore i od osnivanja rad saveza je samo za pohvalu. Za nas džudiste ovo je veliki novi početak i zahvalni smo savezu, Ministarstvu sporta i Olimpijskom komitetu jer prepoznaju naš kvalitet i ulažu u naš sport”, kaže Peković za FOS.

Pored toga, naročito je ponosna na podršku najbližih kao i trenera i ostalih članova kluba koji prate njen rad. Nakon zlata i titule evropske šampionke slijedi kratki predah a onda pripreme za nove pobjede.

“Krajem novembra ću da radim ligu za jedan švajcarski klub. To moram da napomenem jer je to jedna od ljepših stvari koje su obilježile moju džudo karijeru. Nakon toga slijede pripreme za narednu sezonu i nove pobjede”, zaključuje Peković za FOS.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari