1
min read
A- A+
Pročitano

Filip Radović treći na rang listi, Tokio i te kako dostižan

09/11/2019 - 11:22
Autor:Fos Media
34 pregleda

Crnogorski paraolimpijac Filip Radović sa 1.702 boda zauzima treće mjesto na novembarskoj seniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

foto

Foto: FOS Media

Radović je, nakon Evropskog prvenstva u Helsingborgu i turnira u finskom Pajulahtiju, došao do najboljeg plasmana u karijeri, u klasi S 10.

Srebrni iz Helsingborga bio je finalista i u Pajulahtju.

"To je pozicija koja ga trenutno vodi direktno na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Na igre će se pored prvaka kontinenata, direktno plasirati šest najbolje plasiranih igrača na aprilskoj listi koja se podvlači 31. marta 2020. godine", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Radović u konkurenciji igrača do 23 godine zauzima prvo mjesto.

Čelnu poziciju na seniorskoj rang lsti zadržao je zvanični svjetski i evropski šampion, Poljak Patrik Čajnovski sa 1.882 boda. Drugo mjesto zauzima Dejvid Džejkobs iz Indonezije sa 1.842.

Radović je kazao da je zadovoljan što je, nakon dobrog nastupa na EP i turniru u Pajulahtiju, sa devetog došao do trećeg mjesta.

"Daću sve od sebe da do 31. marta naredne godine ostanem među šest najboljih na svijetu i izborim direktan plasman na Paraolimpijske igre", kazao je Radović.

Radoviću će 13. novembra biti uručena godišnja nagrada grada Cetinja, koja se dodjeljuje pojedincima ili preduzećima kao poseban oblik javnog priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva koji su od izuzetnog značaja za Prijestonicu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari