1
min read
A- A+
Pročitano

Janović: Nećemo dozvoliti prekrajanje zastave i himne

21/05/2020 - 10:42
Autor:Fos Media
510 pregleda

Crna Gora, 14 godina nakon obnove nezavisnosti, nezadrživo grabi ka razvijenim državam Evrope i ka evropskom sistemu vrijednosti, kaže ministar sporta i mladih Nikola Janović. Dodaje da, nažalost, i danas ima onih koji bi da Crnu Goru vrate u prošlost, da preispituju njenu suverenost.

foto

foto: Ministarstvo sporta i mladih

''Zato mladi i sportisti neće dozvoliti da im bilo ko prekraja zastavu i našu himnu, pod kojom smo se svi zajedno borili i ostvarivali rezultate. Zato želim svima da čestitam praznik. Neka je vječna Crna Gora'', poručio je Janović.

Ministar je mladim ljudima poručio da vjeruju svojoj državi, jer je kako kaže država i sistemu.

''Mladima poručujem da vjeruju svojoj državi, da budu svjesni da su oni nova pokretačka snaga razvoja'', zaključio je Janović.

Crna Gora je prepoznata kao sportska država i država velikih sportista i sjajnih rezultata, kazao je resorni ministar Nikola Janović, za TVCG.

U proteklih 14 godina imali smo velikih medalja sa svjetskih, evropskih prvenstava, medalju sa olimpijskih igara i u kolektivnim i u pojedinačnim sprtovima.

Lani smo, navodi ministar, imali šest selekcija kvalifikovanih na svjetskim i evropskim takmičenjima.

''U protekle dvije godine imali smo za preko 50 odsto više medalja u mlađim kategorima, nego ranije'', navodi Janović, za TVCG.

Kaže da su mu od svih medalja najdraže one koje je osvajao pod crnogorskom zastavom, a prva u srcu je ona iz Malage.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari