1
min read
A- A+
Pročitano

Ništa od VN Velike Britanije?

20/05/2020 - 13:20
Autor:Fos Media
31 pregleda

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije neće biti moguća ako elitni sport ne bude izuzet od planova obaveznog karantina od 14 dana prilikom ulaska u zemlju, rečeno je danas u Formuli 1.

f

foto: Beta/AP

Prema trenutnim planovima, sezona Formule 1, uzdrmana pandemijom koronavirusa, trebalo bi da počne u Austriji gdje su planirane dvije trke bez publike. Nakon toga takmičenje bi trebalo da se preseli na Silverston gdje bi se, takođe, bez publike održale dvije trke u dva vezana vikenda.

Međutim, britanska vlada planira da uvede obavezni karantin od 14 dana za većinu putnika koji ulaze u zemlju.

"Dvonedjeljni karantin onemogućio bi održavanje Velike nagrade Velike Britanije ove godine", izjavio je portparol Formule 1 za Frans pres.

"Pored toga, to će imati veliki uticaj na bukvalno desetine hiljada poslova povezanih sa Formulom 1 i lancima snabdijevanja. Mi bismo se vraćali u Britaniju u avionima u kojima bi bilo samo osoblje F1, koje bi bilo testirano, tako da je karantin potpuno nepotreban", dodao je on.

Ako se ne ukinu karantinske mjere za elitni sport, one bi mogle da imaju veliki uticaj i na učešće engleskih fudbalskih klubova u evropskim takmičenjima.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari