1
min read
A- A+
Pročitano

Odlazak u istoriju: Više nema trka u Vengenu

21/05/2020 - 8:20
Autor:Fos Media
95 pregleda

Zbog pandemije koronavirusa skijaška sezona je završena još početkom marta. Sada je došla jedna šokantna vijest. Od sljedeće sezone u kalendaru Svjetskog kupa u alpskom skijanju više neće da bude trka u Vengenu.

foto

foto: Beta/AP

Skijaški savez Švajcarske je donio ovu odluku zbog neslaganja sa finansijskim uslovima koje su postavili organizatori.

''Nijesmo u mogućnosti da ispunimo finansijske uslove Organizacionog odbora iz Vengena, stoga ćemo da ga izbacimo iz kalendara trka Svjetskog kupa. Za nas je važno da osiguramo atraktivne trke Svjetskog kupa u Švajcarskoj, pa tako i one na stazi Lauberhorn, ali pod dobrim finansijskim uslovima'', piše u saopštenju Skijaškog saveza Švajcarske.

Trke u Vengenu održavale su se polovinom januara svake godine. Posebno je bila atraktivna staza za spust koja je, uz onu u Kicbilu, jedna od najzanimljivijih na svijetu. Ljubitelji spusta su uživali u januaru jer se samo nedjelju dana poslije Vengena u Austriji vozio spust na čuvenoj stazi Štrajf.

Tako je ove godine održano posljednje takmičenje u Vengenu. Ostaće zabilježeno da su posljednji pobjednici Švajcarac Beat Fojc (spust), Francuz Klemen Noel (slalom) i Matijas Majer iz Austrije (alpska kombinacija).

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari