1
min read
A- A+
Pročitano

Silverston ipak domaćin trke Formule 1?

23/05/2020 - 15:55
Autor:Fos Media
31 pregleda

Trke Formule 1 i međunarodni kriket mečevi mogli bi biti održani ovog ljeta u Engleskoj, uprkos novim pravilima o karantinu. Kako je rečeno za BBC, “vrata nijesu zatvorena” za manifestacije koje su povezane sa putovanjima iz inostranstva.

foto

foto: Beta/AP

Prema odredbama britanske vlade, svi koji ulaze u zemlju od 8. juna moraju da budu 14 dana u izolaciji kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Putnici će morati da obavijeste nadležne gdje će biti u karantinu, a oni će biti nasumično provjeravani. Izuzetak će biti vozači kamiona, sezonski radnici na farmama i pojedini ljekari, kao i oni koji dolaze iz Irske, Ostrva Men i Kanalskih ostrva.

Sezona u Formuli 1 nije počela zbog pandemije, brojne trke su odložene ili otkazane, a uprava takmičenja nada se da bi sezona mogla da počne početkom jula sa dvije trke u Austriji, a zatim bi se vozile dvije trke na Silverstonu.

Izvor iz vlasti rekao je za BBC: “Svjesni smo da bi tokom ljeta trebalo da se održe veliki sportski događaji. Postavljeni su strogi protokoli kako bi se oni održali. Razgovaraćemo sa njima u narednih nekoliko nedjelja i iznijećemo više detalja tokom naredne analize”.

Izvršni direktor Silverstona Stjuart Pringl rekao je da se nada da će se dvije trke održati na toj stazi 19. i 26. jula, ili 26. jula i 2. avgusta. Portparol Formule 1 rekao je da se blisko sarađuje sa nadležnima kako bi se pronašlo rješenje, a da je bezbjednost svih učesnika prioritet.

Evropska fudbalska klupska takmičenja zahtijevaju međunarodna putovanja, pa bi karantin od 14 dana mogao da bude problem. Evropska fudbalska federacija (UEFA) planira da se u avgustu završe takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evropa.
 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari