1
min read
A- A+
Pročitano

Šokantno priznanje Lensa Armstronga: Dopingovao sam se od 21. godine

20/05/2020 - 9:35
Autor:Fos Media
204 pregleda

Američki biciklista Lens Armstrong (48) još jednom je stao pred kamere kako bi pružio gledaocima na uvid priču o njegovom životu i karijeri koja se sunovratila kada se saznalo da je gotovo sve najvažnije trke vozio dopingovan.
 

Foto: youtube/NBC Sports

Foto: youtube/NBC Sports

Armstrong je ušao u istoriju sporta kao valjda jedini atleta kome je zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava oduzeto sedam najvećih šampionskih titula, onih sa "Tur de Fransa" - sedam uzastopnih.

O svojoj karijeri Lens je pričao u najnovijem dokumentarnom filmu "LANCE", čija se premijera očekuje 24. maja, međutim neki detalji kojih se prisetio već su ugledali "svetlost dana".

Lens je iznio jednu šokantnu tvrdnju - dopingovao se od 21. godine!

''Kada sam postao profesionalac, imao sam tada 21 godinu, počeo sam da se dopingujem kortizonom'', priznao je Amerikanac.

Tako je živio, trenirao i takmičio se četiri godine, a onda je otkrio novi "čudotvorni lijek", hormon rasta, pa je prešao na njega.

''Sa hormonom rasta počeo sam da eksperimentišem 1996. godine. Pomislio sam tada:  "Ako u mom tijelu postoji nešto dobro što bi trebalo da raste, neka to i radi. Na duge staze, takođe može biti da hormoni podstiču rast i nečeg lošeg".

Tako je i bilo. Iste godine Armstorng je objavio da boluje od raka testisa.

Izliječio se i vratio na stazu, ali se nije dozvao pameti. Glad za pobjedama i rezultatima bila je jača od svega - nastavio je da uzima nedozvoljene supstance.

Njegov očuh Teri za takvo Lensovo ponašanje preuzeo je krivicu na sebe.

''Bez mene, Lens ne bi bio šampion kakav je danas. Tretirao sam ga kao životinju'', otkriva on

Prvi od dva polusatna dela filma biće emitovan 24. maja na EPSN-u.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari