2
min read
A- A+
Pročitano

FOS na početku priprema RK Lovćen: Hvatanje zaleta ka duploj kruni

05/08/2019 - 18:15
Autor:Branko Krivokapić
604 pregleda

Dvadeset nacionalnih trofeja ukrašavaju prostoriju RK Lovćen u Vojnom stanu na Cetinju. Osamnaestorici momaka u crvenim majicama koji su se u ponedjeljak u 16 sati zatekli na početku priprema za predstojeću sezonu nije trebalo naglašavati šta se od njih očekuje: da obogate riznicu najtrofejnijeg muškog rukometnog kluba u Crnoj Gori.

Foto

Foto: RK Lovćen

U odnosu na sastav koji je u maju proslavljao titulu nacionalnog šampiona, nije bilo Luke Vujovića (prešao u skopski Metalurg), Nikole Mitrovića i Miloša Krivokapića, kao ni Draška Kaluđerovića. Najbolji sportista prijestonice za 2018. godinu narednih dana bi trebalo da definiše svoj status u klubu.

Svježa lica su Aleksa Perišić, desno krilo sa Cetinja, koji se nakon dvije sezone provedene u Tivtu vraća u matični klub, kadetski reprezentativci Luka Vukićević i Darko Pejović, koji su talentom zaslužili prekomandu, ali i kondicioni trener Miloš Jabučanin. Pojačanjem se može smatrati i Miodrag Stanojević, povratnik na parket poslije jednogodišnje pauze zbog teške povrede.

Foto
Foto: FOS Media

„Neka me neko optuži za lokalpatriotizam – i Sloba Bulajića (rođeni Budvanin, prim. a) smatram da je naš poodavno – ali ovo je poslije dužeg vremena ekipa sastavljena isključivo od Cetinjana“, rekao je obraćajući se igračima Vido Đakonović, predsjednik kluba.

„Pričalo se nekad da je Lovćen tim sakupljen iz dvije ulice – neka bude i iz tri – a naše strateško opredjeljenje je da zajedno idemo dalje. Prije dvije i po godine smo imali pet-šest igrača iz prve ekipe, a sada imamo generacije mladih rukometaša rođenih 2004-2009... Ove sezone želimo da podignemo ljestvicu, da budemo kompaktniji i bolji u svakom segmentu.“

Raniji početak priprema u odnosu na prethodnu sezonu uslovljen je povratkom u evropska takmičenja poslije jednogodišnje pauze. Lovćen će u prvoj rundi kvalifikacija za Kup EHF 7. i 8. septembra u Novom Sadu igrati sa prvakom Srbije Vojvodinom.

„Ne idemo tamo da 'ginemo', već da odigramo jake utakmice“, poručio je Đakonović. „Svi znamo ko je i šta je Vojvodina, ali i mi smo Lovćen, pa ćemo vidjeti.“

Crnogorskog šampiona u novu sezonu uvodi Duško Milić, koji je u prošloj takmičarskoj godini doveo „crvene“ do sedme titule od sticanja nezavisnosti.

„Kada sam u avgustu 2018. preuzeo klupu Lovćena rekao sam da dolazim u klub koji ima obavezu da idu na trofeje. Ta obaveza ostaje“, kazao je trener sastava iz prijestonice.

 

„Logika je da budemo bolji nego što smo bili prošle sezone. Siguran sam da ćemo i biti, a preduslov je da budemo složna družina.“

I šestu sezonu zaredom Lovćen neće biti dio regionalne lige.

„Bili smo opredjeljeni da igramo SEHA ligu“, riječi su predsjednika Đakonovića.

„Napravili smo veliki korak naprijed. Nismo do kraja završili priču, što nije zavisilo od nas. U situaciji smo da možemo da pregovaramo i da smo blizu priključenja.“

Sat nakon okupljanja u klupskoj prostoriji, "crveni" – koji će kompletan pripremni period provesti u prijestonici – su se spustili na parket cetinjske dvorane i odradili prvi trening u novoj sezoni. Do mečeva sa Vojvodinom odigraće tri kontrolna susreta.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari