1
min read
A- A+
Pročitano

Vujović predlaže radikalne promjene u rukometu: Gol sa 10 metara da vrijedi kao dva

07/05/2020 - 20:24
Autor:Fos Media
401 pregleda

Crnogorski trener Veselin Vujović, sada šef stručnog štaba Zagreba, zalaže se za radikalne promjene pravila u rukometu.

Foto

Foto: EHF

U Razgovoru za hrvatske Sportske novosti legendarni crnogorski as predložio je neke konkretne promjene.

"Moj konkretan predlog je bio da se gol s udaljenosti 10 metara računa kao dva. Tako bi se dala veća prilika ekipama koji stižu zaostatak. Recimo, 'minus 2', dva minuta do kraja, krilo trči u kontru i puca s 10 metara. To bi dalo igri dimenziju više i šuterski gledano, a to je ono što rukomet čini lijepim i posebnim," rekao je Vujović.

Takođe, rođeni Cetinjanin smatra da se napad mora ograničiti.

"To definitivno mora da se učini. I to na maksimalno 30-35 sekundi, s tim da se ometanje kod izvođenja nakon prekršaja mora kažnjavati novim napadom. S tim će igra biti čistija".

Vujović smtra i da je neophodno uvođenje video tehnologije.

"Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Nemaju je ni sve fudbalske lige, ali imaju je Liga šampiona i velika takmičenja. Sigurno da bi se s njim mogle smanjiti greške. Ako vidim da je neko stao na crtu, da je dao gol iz prestupa mogao bih zvati 'čelendž', pa ako nijesam u pravu neka mi ga oduzmu, a ne da me kažnjavaju i viču 'sjedi dolje' kao da sam balavac, a u pravu sam i samo očekujem da se to poštuje. Sport je sve skuplji, odlučuje i o sudbinama, greške nijesu šala jer mogu da te unište," rekao je popularni Vuja.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari