2
min read
A- A+
Pročitano

Đoković: Ovakve uslove na šljaci nikada nijesam doživio

08/06/2019 - 18:51
Autor:Fos Media
1102 pregleda

Novak Đoković zaustavljen je u polufinalu Rolan Garosa od strane Dominika Tima i to nakon velike borbe i pet odigranih setova.

Foto

Foto: Roland Garros

Njihov meč igrao se dva dana, jer su vremenski uslovi bili izuzetno nepovoljni u Parizu. Kuče je bio jak vjetar, a danas je padala kiša.

Nakon poraza od Tima Đoković je upravo tome aspektu pridao veliku pažnju.

„Ne znam pravo da vam kažem šta je taktika na ovakvim uslovima, pogotovo juče. To je stvarno preživljavanje, ubaciti jednu loptu više od protivnika u teren i pronaći način da dobiješ poen. Ovi uslovi... Ne znam da li sam ovako nešto doživio ijednom u životu. Vjerovatno samo jednom, protiv Davida Ferera u polufinlu US Opena 2012. Tada sam izgubio jedan set i onda su prekinuli meč i odložili za sjutradan. Ovi uslovi su stvarno... Ovako nešto na šljaci nijesam doživio nikada. Opet, čestitke Timu koji je uspio da ostane psihički snažan, tvrd, stabilan kada je bilo potrebno, on je ubacio loptu kako je trebalo u teren, sa puno rotacije i spina. Posljednji gem imao sam nekoliko prednosti i 30:15, kada sam izgubio meč. Ubacivao sam sve prve servise, on je nekako vraćao sve sa dubokim spinom i rotacijom i izbacivao me potpuno sa terena. Prosto, sa te strane iz koje je on igrao posljednji gem, minimum je tri puta lakše nego sa druge, ako ste primijetili, 90 odsto brejkova se dogodilo kada je igrač bio na toj strani. Tako da je bilo mnogo lakše igrati odatle", kaže Đoković, prenosi B92.

Novak je upitan i postoji li neka procedura da se igrači kontaktiraju prije meča kada su ovako teški uslovi. Prije njega i Tima po lošem vremenu igrali su i Federer i Nadal.

"Nema procedure... U suštini, zavisi. Ako je u pitanju jaka kiša, pljusak, tu je logično da se teren zatvara zato što ne žele da štete i škode terenu i naravno to je nešto što odlaže meč. Što se tiče vjetra, tu nema nekih preciznih pravila, meni je supervizor juče rekao da dok god neki objekat, predmet, štagod ne uleti na teren i ne postane opasno po ljude i igrače, onda se igra. U prvom gemu meča je uletio kišobran, za malo nije povrijedio čoveka na tribinama. Od mene je bio na tri metra, nijesam znao da je kišobran tako bezopasan u tim uslovima! Oni su odlučuli tako.. Ali znate šta, vi morate da uzmete u obzir i veličinu ovog turnira. Za njih je odlaganje meča za jedan dan nešto što je ogroman trošak. Tako da tu ima mnogo više biznisa nego sporta i ono što žele igrači i što je dobro za sport, što je dobro za samu igru. Nije im to prioritet i ne samo u tenisu, nego u svim komercijalnim, globalnim sportovima, mnogo se više pažnje usmjerava na vrijednost karte nego na to kako se igrači osjećaju na terenu. Ali dobro, to je tako kako jeste, prihvatam to, moram, dio sam sporta koji volim i igram na profesionalnom nivou i takmičim se. Nije ni prvi ni posljednji put ni meni ni nekom drugom igraču da smo dio takve situacije", poručio je srpski as.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari