1
min read
A- A+
Pročitano

I dalje nepoznat tačan datum održavanja Rolan Garosa

23/05/2020 - 21:12
Autor:Fos Media
45 pregleda

Organizatori Rolan Garosa i dalje ne znaju kada tačno planiraju da održe turnir.

foto

foto: Getty

Rolan Garos je napravio pometnju u svijetu tenisa početkom pandemije koronavirusa, pošto je svoj turnir naprasno odložio za drugi dio sezone.

Datum održavanja prvobitno je bio 20. septembar, potom se pisalo da je sve pomjereno za nedjelju dana, a sada saznajemo da tačnog datuma u stvari nema.

"Zvanične informacije nema. Rolan Garos će biti vjerovatno između kraja septembra i početka oktobra. Naporno radimo uz ATP, WTA i ITF kako bismo na globalnom nivou objavili kako će izgledati Tur do kraja godine", rekao je direktor Rolan Garosa Gi Forže za francuski radio "Europe 1".

Problem oko datuma nastaje i zbog US Opena, koji takođe planira da se održi, ali takođe ne zna kada.

"Postoji mnogo znakova pitanja. Njujork je pogođen koronavirusom mnogo više nego Francuska. Oni imaju mnogo organizacionih problema i donijeće odluku sredinom juna gdje će otkriti šta se dešava sa US openom", dodao je Forže.

Forže vjeruje da će se Rolan Garos održati, iako većina igrača koja se oglašavala vjeruje da tenisa neće biti tokom cijele godine.

"Vidjećemo kakva će situacija biti za nekoliko mjeseci. Prilagodićemo se onome što Vlada kaže. Imamo ambicije i optimistični smo", jasan je Forže.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari