Sarajevo u šoku nakon fotografija iz Zavoda za mentalno zbrinjavanje invalidne djece

Nekoliko stotina osoba okupilo se ispred Vlade Federacije BiH u Sarajevu, u znak protesta nakon objavljivanja fotografija na kojim su, kako se tvrdi, djeca u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić vezana za namještaj i radijatore.

Rektorka: Rad Malog proglašen plagijatom, disertacija će biti poništena

Odbor za profesionalnu etiku je utvrdio da postoje elementi akademske nečestitosti u izradi doktorske disertacije kandidata Siniše Malog i shodno tome je donio odluku da se poništi odluka Nastavno-naučnog vijeća FON-a, rekla je za RTS rektorka BU Ivanka Popović. Dodaje da je odluka Odbora konačna i da ona automatski predstavlja stav Univerziteta. Doktorska disertacija Siniše Malog će biti poništena.

Policija Kosova objavila fotografiju osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Prema najavama predmetnog tužioca u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, do kraja ove nedjelje trebalo je doći do podizanja optužnica u ovom slučaju. Ipak, umjesto optužnica, na adresu medija stiglo je obavještenje i apel građanima za pomoć.

Utvrđeno neakademsko ponašanje Siniše Malog, poništiti njegov doktorat

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu dostaviće Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanja doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je danas rektorka Univerziteta Ivanka Popović.

Kremlj: Ništa ne može da naruši bratske odnose Rusije i Srbije

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je izjavio da je uvjeren da ništa ne može da naruši odnose između Rusije i Srbije, uprkos tome što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo istragu povodom video snimka na kome se navodno vidi ruski obavještajac koji predaje novac srpskom agentu, prenio je Rojters.