1
min read
A- A+
Pročitano

Grenel imenovan za specijalnog američkog izaslanika na sopstvenu inicijativu

09/10/2019 - 16:42
Autor:Fos Media
141 pregleda

Američki ambasador u Njemačkoj Ričard Grenel imenovan je za specijalnog izaslanika američkog predsjednika za pregovore Beograda i Prištine na sopstvenu inicijativu, rekli su agenciji Beta obaviješteni izvori u Berlinu.

foto

Foto: DPA

"To nije bila inicijativa predsjednika Donalda Trampa. Evropska unija (EU) je pozdravila imenovanje Grenela, ali postoji zabrinutost da bi on mogao da revidira dogovore koje je Federika Mogerini ranije postigla sa kosovskim i srpskim predsjednicima Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem", rekli su ti izvori.

Grenelovo ime pojavilo se u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine još prošlog decembra kada se, kako je pisao Vašington post, u Berlinu sastao sa Tačijem.

List je u tom članku Grenela nazivao Trampovim "čovjekom od poverenja", a Tači je upravo njemu tada navodno obećao povlačenje odluke o tarifama na srpsku robu, prenio je Glas Amerike.

Ričard Grenel danas boravi u Prištini, a za sjutra je najavljena njegova posjeta Beogradu gdje će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari