1
min read
A- A+
Pročitano

Skandal u Mađarskoj: Političar fotografisan sa prostitutkama kod Dubrovnika

09/10/2019 - 21:02
Autor:Fos Media
1519 pregleda

Žolt Borkai, gradonačelnik mađarskog Đera, koji dolazi iz redova Fidesa, vladajuće stranke Viktora Orbana, fotografisan je s nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

foto

Foto: YouTube/Screenshot

Novinar Balaš Čeko na Tviteru tvrdi kako su slike objavljene devet dana prije izbora u Mađarskoj, a na njima se nalazi Borkai u društvu nekoliko prostitutki na brodu blizu Dubrovnika.

Kako piše Čeko, Borkai je bio predsjednik mađarskog Olimpijskog odbora od 2010. do 2017, ali je izgubio Orbanovo povjerenje prije dvije godine.

U nedjelju, nakon objave snimki, gradonačelnik je objavio fotografiju sa svojom porodicom napisavši: “Držimo se u dobru i u zlu”.

 

On se u ponedjeljak u izjavi za medije izvinio svojoj porodici, ali je naveo da nije prekršio zakon te da na spornim snimkama i fotografijama nije koristio javna sredstva, prenosi Jutarnji.hr.

Otkazao je skup u kampanji i naveo kako su “laži objavljene o njemu potekle od opozicije koja tako nastoji odvratiti pažnju od vlastite nesposobnosti”, javlja mađarski medij Hungary today.

Borkai je naknadno priznao da se on nalazi na slikama i snimkama, ali tvrdi kako su neki djelovi bili manipulisani.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari