1
min read
A- A+
Pročitano

Tramp čestitao jubilej 800 godina SPC: Pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrijednosti

10/10/2019 - 9:58
Autor:Fos Media
521 pregleda

Američki predsjednik Donald Tramp čestitao je jubilej 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

foto

Foto: Rex

"Dragi prijatelji, Melanija i ja upućujemo najtoplije pozdrave Srpskoj pravoslavnoj eparhiji u Istočnoj Americi povodom proslave vaše 800. godišnjice. Zahvalni smo za sve godine koje je vaša eparhija služila svom narodu", naveo je Tramp u pismu episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću čiju kopiju je objavio "Kurir".

"Naša nacija ima dugu istoriju crpljenja unutrašnje snage iz vjere i pohvaljujem vaše napore za usađivanje svetih vrijednosti koje su veoma važne za našu državu. Vaša eparhija je obezbijedila mjesta utjehe i iscjeljenja, kao i veliku radost, zajedništvo i mir u mnogim zajednicama", napisao je prvi čovjek SAD.

Američki predsjednik naglasio je da je eparhija SPC u Americi u središtu najvažnijih trenutaka i prekretnica u životima svih vjernika.

"Dok razmišljate o mnogim sjećanjima koja ste napravili zajedno, nastavite da uzdižete sve koji se nađu na mjestu služenja bogu i zemlji. Želim vam sve najbolje u budućnosti i bog vas blagoslovio", zaključio je Donald Tramp u pismu.

Kako "Kurir" saznaje od izvora iz SPC, na adrese srpskih episkopa u Americi pismo je stiglo sredinom aprila, a ovim gestom američki predsjednik ukazao je veliku čast Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim njenim eparhijama.

"Episkopima je bilo veoma drago kada su dobili Trampovo pismo. To je zasluga vladike Maksima i vladike Irineja, koji su uspjeli da izgrade sjajne odnose sa američkom administracijom i napokon predstavljaju srpsku crkvu u američkom društvu i među američkim narodom onako kako to srpska crkva zaslužuje", kaže izvor lista iz SPC.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari