Udes kod Gintaša: Šarac optužen da je pod dejstvom kokaina vozio 109 kilometara na sat

Podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu koju je protiv Dejana Šarca (24) podiglo Više državno tužilaštvo jer je 9. juna, kako se navodi u optužnici, kod tržnog centra Gintaš izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Podgoričanka Valentina Gazdić (29).

Viši sud tražio od Vrhovnog da zauzme stav o razrješenju funkcionera

Na zahtjev Višeg suda u Podgorici, na čijem je čelu Boris Savić, Vrhovni sud Crne Gore zauzeo je Načelni pravni stav kojim je utvrđeno da javni funkcioneri koje razriješi Skupština Crne Gore nemaju pravo na sudsku zaštitu pred redovnim sudovima, saopšteno je FOS-u iz Vrhovnog suda.

Snimanje učionica i toaleta: Pićurić i profesori ponovo na sudu

Viši sud u Podgorici ukinuo je presudu sutkinje Osnovnog suda Katarine Janković kojom je utvrđeno da je Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“, odnosno njen direktor Veselin Pićurić, nezakonito godinama snimao profesore te škole. Naloženo je ponovno suđenje koje će početi u drugoj polovini juna. 

Tužiteljka traži Kneževića i Đurđića na optuženičkoj klupi, odbrana da se istraga dopuni (FOS VIDEO)

Specijalna državna tužiteljka Stojanka Radovića kazala je pred predsjednikom Višeg suda Borisom Savićem da su ispunjeni uslovi da se potvrdi optužnica protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića i bivšeg direktora Atlas banke Đorđa Đurđića.

Nakon skoro godinu dana: Objavljena presuda o predugom suđenju za smrt Ivane Šoć

Viši sud u Podgorici, nakon skoro godinu dana od donošenja, objavio je na svom sajtu presudu Vrhovnog suda kojom je utvrđeno da je porodici Šoć povrijedio pravo na suđenje u razumnom roku, u krivičnom postupku koji se vodi zbog smrti člana njihove porodice Ivane.